onsdag 16 april 2014

Spenatomelett

Färsk spenat har en tendens att smälta till nästan ingenting i stekpannan så därför använder jag ofta istället mangold eller grön- och svartkål. Dagarna innan jag blev sjuk fick jag för ovanlighetens skull tag på riktigt fin bladspenat. En sort jag tror är Mikado F1. Stora, kraftiga och spetsiga blad, till och med grövre än mangold. Hur god som helst.
Tillsammans med lite finhackad schalottenlök, vitlök och olivolja blir den god att steka.
Vänd i fast tofu på slutet.
Eller belugalinser.
Eller kokt matvete.

Äter du ägg så gör en omelett av det. Enklast är att kläcka ett ägg, ev blanda ut med lite vatten/mjök, vispa lätt i kryddor (salt, svartpeppar och t ex ramslök) och häll över den stekta spenaten, rätt i stekpannan. Tänk på att inte ha för stor stekpanna i så fall.

Stjälp upp omeletten på tallrik. Toppa med färsk basilika och inlagd rödlök.
Smaklig spis!

* * *

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails