tag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post5461143963872648597..comments2023-09-08T12:57:25.665+02:00Comments on Miss Meisters mat med mera...: Mandelmassa vs marsipanÅsahttp://www.blogger.com/profile/13180214708975848360noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-53234718898144512112011-01-19T09:27:53.939+01:002011-01-19T09:27:53.939+01:00Frostrosor - Aha, tack för tips. Den boken har jag...Frostrosor - Aha, tack för tips. Den boken har jag lånat en gång. Där fanns allt för mycket gott så jag var tvungen att lämna tillbaka den fort! ;) <br /><br />Anne - Tackar! jag som gillar hasselnötter allra mest tänker att det skulle funka att blanda i men är kanske inte riktigt av samma karaktär som valnötter. Skulle kunna tänka mig mala mandlar och nötter också utan att skålla/rosta innan...<br /><br />Jag fick frågan om jag kunde göra "lussebullesemlor" innan jul av en som också gillar semlor väldigt mycket. <br /><br />Margaretha - Det har du så rätt i. Tror också det var mest "ingenting-konsistensen" som fick mig att inte vara så förtjust i tårtor och bakelser över lag. Nu inget större problem med tanke på att jag aldrig blir bjuden på något sådant och såklart heller aldrig handlar eller bakar sådant till mig själv.<br /><br />Niederegger (Lübeck) är väl en riktigt urtjusig marsipan! Också med hög mandelhalt. Kanske i dyraste laget att resa dit för att handla ;)Åsahttps://www.blogger.com/profile/13180214708975848360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-75152541660153213342011-01-18T11:38:58.726+01:002011-01-18T11:38:58.726+01:00De få gånger jag behöver mandelmassa gör jag den s...De få gånger jag behöver mandelmassa gör jag den själv - så behöver den inte bli så vrinsöt som den köpta. Semlor har jag svårt att få ner och prinsesstårta skyr jag som pesten - inte så mycket för den äckliga marsipanen skull som för den läbbiga "ingenting-konsistensen" på själva tårtan.<br />Den enda goda marsipan jag ätit är den inköpt i Lübeck.<br />Margarethaemhttps://www.blogger.com/profile/01463254055979575950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-75775907024462489382011-01-18T11:09:52.747+01:002011-01-18T11:09:52.747+01:00Superenkelt att göra själv, jag har ett recept här...Superenkelt att göra själv, jag har ett recept här: <br />http://annesfood.blogspot.com/2010/02/walnut-vanilla-bean-marzipan.html<br /><br />Och mm, marsipan innehåller mer socker och gärna lite glukos för att göra den smidig. Jättespännande med en med så hög mandelhalt! Jag *älskar* mandelmassa... semlor var det enda jag blev riktigt sugen på som gravid - tyvärr redan i oktober. Värdelöst :)Annehttps://www.blogger.com/profile/18224478760304481724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-58443623834097582002011-01-18T10:56:33.869+01:002011-01-18T10:56:33.869+01:00Johan Sörberg har ett recept på mandelmassa i sin ...Johan Sörberg har ett recept på mandelmassa i sin bok "Riddarbageriets söta". Jag har inte testat det själv men har boken hemma. Hojta till om du vill att jag skriver ner receptet åt dig.Frostrosorhttps://www.blogger.com/profile/00319058793619188765noreply@blogger.com