tag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post8203450527299891523..comments2023-09-08T12:57:25.665+02:00Comments on Miss Meisters mat med mera...: SpenatsoppaÅsahttp://www.blogger.com/profile/13180214708975848360noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-85405169870499222762010-04-09T21:27:46.266+02:002010-04-09T21:27:46.266+02:00Fröken Dill - nä, jag har ju aldrig varken mjölk e...Fröken Dill - nä, jag har ju aldrig varken mjölk eller grädde i soppor. Bara grönsaker, potatis och buljong typ. Om jag mixar den har jag hällt i lite havregrädde eller tar en klicka turkisk yoghurt i morots- och potatissoppan. <br /><br />Nässelblom och choklad - Jag har bara använt hackad spenat, vatten, buljong och kryddor tidigare. Den blir liksom aldrig så god som mammas ;-) och nu med lök i också tror jag lyfte den till nya höjder.<br /><br />Annika - Har stora vita bönor hemma - kanske går att byta ut mot cannellinibönor. Det är ju toppen att få till proteinet också :-)Åsahttps://www.blogger.com/profile/13180214708975848360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-88300377517244928482010-04-08T09:28:24.486+02:002010-04-08T09:28:24.486+02:00Spenatsoppa är något av det godaste jag vet! Jag p...Spenatsoppa är något av det godaste jag vet! Jag prövade att reda soppan med mixade cannelinibönor, för någo ånad sedan. Hade visserligen i en skvätt vispgrädde också, men det kan man ju avstå ifrån. Matigt resultat!Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-22570522243264386762010-04-06T23:58:34.948+02:002010-04-06T23:58:34.948+02:00Jag brukar av någon anledning aldrig göra spenatso...Jag brukar av någon anledning aldrig göra spenatsoppa (kanske ingen annan i familjen vill ha det) men det låter riktigt gott. Även jag använder mest olivolja och sällan mjölk men till vissa råvaror ger smöret och lite grädde onekligen en rundare smak. Härligt att ha en portion kvar till morgondagen!Nässelblom och chokladhttps://www.blogger.com/profile/05506199546741923644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-60441712196032268982010-04-06T13:48:57.010+02:002010-04-06T13:48:57.010+02:00Spenatsoppa är toppen och snart kan man börja göra...Spenatsoppa är toppen och snart kan man börja göra nässelsoppa också! Själv gillar jag inte mjölkredda varianter. Smaken blir nog egentligen godare med mjölk och grädde, men jag tycker inte om den ljusgröna färgen. Päminner om skolmaten...<br />Hälsar lite kinkig fröken DillFröken Dillhttp://www.frkdill.blogspot.comnoreply@blogger.com