tag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post8736318988226773272..comments2023-09-08T12:57:25.665+02:00Comments on Miss Meisters mat med mera...: Kinakål och belugalinser med asiatisk touchÅsahttp://www.blogger.com/profile/13180214708975848360noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-15872579465439564312013-04-26T22:16:56.684+02:002013-04-26T22:16:56.684+02:00Mart - Färskpressad citron på måste jag testa. Är ...Mart - Färskpressad citron på måste jag testa. Är annars helt såld på hallonvinäger och granatäppelsirap på sallader. <br /><br />Hovkonditorn - Se där, ännu fler som också fått kinakål under uppväxten. Låter som en variant på 70-talets dressingar och säkert något mamma också gjorde. Var inte så inne på matlagning då och vet inte riktigt allt hon blandade ihop.<br /><br />Linda - intressant. Jag borde också vara supersmakare men gillar allt du radat upp. Har dock svårt för en del alkohol, grapefrukt och allt för mörkrostat kaffe och är oerhört känslig för olika sallater vilka jag upplever som beska. Använder hellre mangold, bladspenat osv än klassiska sallatshuvuden. Att kinakål har annan smak är ju inte så konstigt då det det inte ens är en sallatsväxt utan tillhör kålsläktet :) <br /><br />Fröken Dill - Kinakålsrenässans det är! Torr i sallad? Aldrig tänkt på men har ju alltid annat med som t ex tomat, apelsin och diverse "blöta" grönsaker med också+olja och hallonvinäger :) Borde verkligen ta tag i det där med att göra egen kimchi också. <br /><br />Åsahttps://www.blogger.com/profile/13180214708975848360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-76318196614301286882013-04-25T14:41:11.623+02:002013-04-25T14:41:11.623+02:00Oj, det kanske är dags för en renässans för den he...Oj, det kanske är dags för en renässans för den hederliga kinakålen. Lite torr i sallader om ni frågar mig, men perfekt i woken, för att inte tala om kimchi!<br />Tänker fröken DillFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-12353994092137258812013-04-25T11:49:09.987+02:002013-04-25T11:49:09.987+02:00Jag kan inte heller äta beska saker, enligt boken ...Jag kan inte heller äta beska saker, enligt boken "Matmolekyler" av Lisa Förare Winbladh & Malin Sandström så är jag en supersmakare! :)<br /><br />Däremot är isbergssallad i stort sett den enda sallad som inte är besk (förutom kinakål) om man sköljer den ordentligt, men jag skulle aldrig kunna äta aubergine. Så vissa saker är för beska för mig; t ex broccoli, aubergine, kaffe, nästan alla tesorter, mörk choklad osv. <br />Jag klarar inte heller av alkohol, inte ens väldigt låg procent, känner bara det beska. Öl ska vi inte tala om, hu för humle och malt! :)Lindanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-8923536221955968662013-04-25T11:36:20.505+02:002013-04-25T11:36:20.505+02:00Kinakål växte jag upp med också och vi hade ibland...Kinakål växte jag upp med också och vi hade ibland en dressing på gräddfil, vinäger och socker :) Att använda kinakål i mat låter gott!Katarinahttps://www.blogger.com/profile/15158381323468184120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2915932938113968450.post-16188310713595750232013-04-25T11:14:02.770+02:002013-04-25T11:14:02.770+02:00Jag är också uppvuxen på kinakålssallader. Vi hade...Jag är också uppvuxen på kinakålssallader. Vi hade färskpressad citron på vår. <br /><br />Jag älskar beska smaker! Jag tycker verkligen inte att isbergssallad smakar beskt. jag anser att isbergssallad är meningslöst och smaklöst. Tur att olika sorters kål är både billigare och bättre för klimatet.Marthttps://www.blogger.com/profile/10071415961089783525noreply@blogger.com