måndag 26 februari 2007

Man får ta vad man har.

Kanske blir första receptet inte av det mest kulinariska slaget men ibland får man ta vad man har. Långt in i frysen hittade jag kikärter som jag för längesedan blötlagt och kokat. Att jag sedan portionerat ut dem i lagom små burkar är jag glad över idag då jag har bråttom. De tinar fort och jag behöver bara laga en portion. Det kan ibland vara knixigt att laga mat till en person förstås. Så oftast blir det röror, grytor och storkok av olika slag som jag sen fryser in portionsvis. Det är inte helt fel att ha hemmalagad mat att ta med då det ofta kan vara svårt att hitta ett fullgott vegetariskt alternativ på lunchen. Men idag blev det bara en enportionsrätt lagad.


Kikärter med purjo- och mortotsröra på pastabädd

100 g kikärter
ca 15 cm purjolök
2 morötter
1/2 färskpressad citron
1-2 msk Alprosoja cuisine (matlagningsgrädde)
olivolja
salt
paprika (pulver)
fänkål (pulver)
oregano (torkad)
koriander (malda frön)


Skala, skölj och skär morötterna och purolöken i strimlor. Hetta upp olivoljan och fräs grönsakerna i stekpannan tillsammans med kryddorna. När morötterna börjar bli färdig så tillsätt kikärterna och citronsaften. Tillsätt lite matlagningsgrädde i taget och ta inte mer än att man bara anar en krämig konsistens. Servera med kokt pasta.

Klart!

1 kommentar:

rymdninja sa...

mackor med korv o kaffe är svårslaget så här på morgonkvisten ;)

Related Posts with Thumbnails