tisdag 24 november 2015

Lost and found - eller i alla fall inte helt vilse.

Det hela började för snart tre år sedan. Ryktet om den franska matkedjan Picard (den där butiken med bara fryst mat) skulle lanseras i Sverige. I Stockholm närmare bestämt. Såklart. Flera av mina bloggvänner i Stockholm prisade Picard på alla möjliga sätt och jag erkänner att jag blev rätt så exalterad när jag fick nys om att Picard skulle öppna butik även här i Göteborg.

Frågan var bara var?

I två månader har jag letat. Eller ja, det är en sanning med modifikation. Men varje gång jag cyklat förbi vid Kungportsplatsen har jag kikat extra noga efter en Picard-skylt.
Kungsportsplatsen undrar ni, så onödigt att leta där då butiken ligger vid Kungstorget.

Jag skyller på att jag i augusti började jobba i en helt annan del av stan än tidigare. Istället för att flera dagar i veckan ta vägen genom centrala stan har jag i höst varit där max en dag i veckan. Oftast ganska sent på kvällarna, efter träningen, så svårt att riktigt ha koll på vad som förändras.
Dessutom har hösten varit bland den värsta i mitt mannaminne. Bra längesen nu jag mått så psykiskt dåligt. All tid utanför jobbet går mest åt till återhämtning. Att inte tänka på något. Att helst inte se och höra något alls, det får jag överdos av på jobbet. Varje dag.

Men förra veckan var det äntligen dags! Oj, så mycket rolig mat där fanns. Snittar, puffar och tilltugg till aperitifer, croissanter, såser, sushi, dumlings, vårrullar, desserter, glass och mycket mer. Dock inte så mycket färdiglagad mat för en vegetarian som jag men jag la i alla fall vantarna på bl. a. ett par påsar skalade bondbönor, gröna flageoletbönor och ekologiska fina gröna bönor.

Har du inte varit där än så gör ett besök omedelbums! Kan varmt rekommenderas!
Butiken är öppen mån-fre 09:00-19:00 och lör 09:00-16:00.

* * *

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Kul att picard öppnar på fler ställen! Det mesra jag köpt från dem har varit toppen. Med undantag av gröna ärtor och några färdiga asiatiska rätter som såg spännande ut, men var menlösa i smaken.

Åsa sa...

Fröken Dill - Verkligen! Har redan varit där flera gånger. Köpte sist en påse frysta kastanjer :-) Har inte testat några färdiga rätter annat än de vegetariska vårrullarna. Tycker som du där, meningslösa i smaken. Annars nöjd hittills iaf.

Related Posts with Thumbnails