fredag 10 april 2009

Så var det så kallat påsklov då...

Min diet under ett par dagar....

... och som vanligt passar jag på att vara sjuk när alla andra är lediga och har
tid att resa, koppla av och umgås med vänner. Jag kan inte säga att jag är förvånad för det är inget ovanligt för mig. Redan när jag var liten och hade sportlov och påsklov och sånt i skolan (oj, vad länge sedan det var egentligen jag hade påsklov!!!) var jag ofta sjuk. Var det inte mässlingen så var det influensa eller magsjuka eller allt annat möjligt man kunde drabbas av. Och så har det fortsatt. Visserligen finns inte så många lov och ledigheter i min kalender längre men när det väl dyker upp en liten frist, några dagar med möjlighet till att komma bort - pang!

Kanske inte så konstigt då det för mig varit, är och kommer vara i några veckor till, otroligt mycket jobb, stress och press på att fixa allt och lära mig allt om alla möjliga saker här. Det är inte bara ett nytt jobb, en ny organisation jag ska lära mig, ny stad osv. Allt på en och samma gång. Mycket lärorikt och spännande! Det tråkiga är egentligen att det snart är slut ändå för det är ju först nu saker och ting börjar falla på plats.

Endast för barn?

Ja, alltså vad är nu detta undrar ni? Jag försökte mig på att hitta något i Resorb-väg, vätskeersättning ni vet, på en av alla drug stores som finns här. Jag hade kollat på nätet innan och hittat namn som Pedialyte, Rehydralyte, Infalyte, and Resol. Såklart hade jag inte skrivit ner dom utan litade blint på mitt fotografiska minne och vet att jag kommer veta vad det är när jag ser namnet. Det enda jag kom ihåg var Resol.
Mannen i kassan tittade konstigt på mig och sa att det bara finns till barn (Pedialyte; vilket såklart hörs på namnet pedi som i pediatrik - specialitet kring barns hälsa och sjukdomar).
Äh, det går nog bra till mig med sa jag. Men han var lite tveksam ändå och föreslog att jag skulle köpa vitaminvatten för att få en energy boost. Tack, men nej tack. Inte riktigt vad jag var ute efter.
Pedialyte finns i flera artificiella smaker som t ex grape-, fruit- och bubbel-gumsmak. Jag kände mig dock modig nog att välja den "smaklösa" sorten. Färdigblandad och allt. Bara att korka upp hemma och hälla i sig!


See ya!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails