tisdag 15 maj 2007

Stekt sparris med rostad vitlök

För att pigga upp mig lite och påminna mig om att våren faktiskt är trots att termometern inte stigit över 10 grader på ett par veckor så lagade jag mig lite färsk sparris till middag. Tror visserligen den var från Spanien och till skillnad mot de bleka, skrynkliga och träiga varianten som legat i hylla ett tag var dessa istället gröna, stora och alldeles krispiga. Har ingen grillpanna så det fick bli den vanliga stekpannan som visst var lite för liten för sparrisen vilken jag då delade på mitten. Till sparrisen åt jag färsk pasta och tärnad rökt tofu som jag fräst upp, i samma stekpanna. Har hittat en god getost som är av den hårda sorten som jag ofta använder i maten. Jag glömmer bara hela tiden av vad den heter. Ska återkomma med det. Den är lite gulaktig i färgen, torr och smular lätt vilket gör att den passar utmärkt som alternativ till parmesan för den som inte äter ost gjord på komjölk.


Stekt sparris med rostad vitlök

4-5 gröna sparrisstjälkar
1-2 vitlöksklyftor, skivad
olivolja
havssalt

Stek sparrisen i olivolja och rosta samtidigt den skivade vitlöken. Sparrisen ska få lite färg och vitlöksskivorna får gärna bli lite bruna och krispiga. Lägg upp på fat och riv hård getost över (går säkert lika bra med parmesan). Servera med kokt färsk pasta och något rökt av något slag.


Smaklig spis!

2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Sparris och vitlök, åh vad gott!

Åsa sa...

Eva - En säker kombination som går hem hos de flesta:) och idag pressade jag även lite citron över sparrisen i stekpannan vilket också var lika gott.

Related Posts with Thumbnails