måndag 21 april 2008

Morot och rädisor


Då var det måndag igen. Hyra är höjd med en hundring. Och än inget jobb i sikte. Känns skönt att utgifterna bara ökar och ökar i takt med att jag har mindre och mindre pengar. CSN-lånet ligger också i nivå med de hyfsat högavlönades som jobbat några år; dryga tusenlappen i månaden. På en bruttoinkomst runt 12000. Fina fisken.
Att man utan marginaler tvingas till en mycket hög prioritering av vad man lägger sina pengar på är inget man lovordar i media direkt. Det ska man helst inte ens prata om alls. Endast om man själv väljer att köpa mindre, konsumera vettigare, byta kläder med varandra och så vidare. Det om något är fiiiint så det stänker. Ekoreko hit och klimatsmart dit.

Det är en usel måndag och jag känner giftet sprida sig från huvudet ner till fingrarna som bara vill skriva dumma saker. Jag lämnar ämnet ifråga tills vidare.
Bättre är att bjuda på en busenkel sallad. Köpte både morötter och rädisor i knippen häromdagen. Det är alltid lika gott med vårens primörer. Rädisor är säkert för skarpa för mångas smak så ihop med de söta morötterna tycker jag de passar alldeles utmärkt. Morötter är goda att knapra på som de är men godast är nog att riva de fint så det blir riktigt saftigt.Morot och rädisor
1 port

1 stor morot
4-5 rädisor
olivolja KRAV
flingsalt

Riv moroten fint så den blir riktigt saftig och god. Hacka rädisorna. Blanda och ringla lite olivolja över och strö lite flingsalt på toppen. Klart. Gott att äta till exempel som lunch med ett par knäckebröd och en frukt.Smaklig spis!

Uppdatering:
Jag glömde visst skriva med att jag använde lite nymalen svartpeppar och några stänk pressad citronsaft också2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Trist med sådana hopplösa dagar. Vissa dagar bara är så, tur att de i regel brukar bli bättre. Men ekonomi som knappast går ihop är inte kul - det kan man bli hur stressad som helst över. Hoppas det ordnar sig snarast!

Åsa sa...

nässelblom & choklad - tack! Jorå, allt brukar ju som bekant lösa sig till slut. Idag är en bättre dag :) Ibland blir det bara för mycket och allt går snett. Utan marginaler blir man så känsligt för svängningarna i livet.

Related Posts with Thumbnails