torsdag 17 april 2008

MatNiklas och BrödMartin...

... och andra tvkockarDet är mycket mat på tv nu. Jag väntar förstås med iver på nya (och gamla för den delen med) avsnitt med Jamie Oliver. Har ingen aning om det är några på gång men han har varit min matlagningskompis i rutan en hel del år nu. Och jag har fortfarande inte tröttnat på honom. Jag tycker det är skönt med någon som inte är så pretentiös och komplicerad. Vardagsmaten, som ju är det vi lagar mest, behöver inte längre bara vara snabb och enkel utan den kan samtidigt vara både piffig och smakrik. Den kan verka mer avancerad än vad den egentligen är. Matlagningen är nu för tiden nästan som A Piece of Cake ;-)

Nyss avslutades i alla fall repriseringen av Hemma hos Jamie på Kanal 5 men inte behövde man vänta länge förrän MatNiklas dök upp i rutan igen. Dessutom visas Leilas mat på 4:an och det är även de repriser. Men vem blir inte glad av att se Leila och alla hennes härliga färger i rutan? Senare på samma kanal slevar Nigella omkring i köket med expressfart. I maj kommer hon tillbaka med Leila bakar :) Synd bara att det visas på TV4+ (och synd är det för att jag inte kan spela in från den kanalen).

Men nu har ju Niklas och hans fjärde säsong i SVT kört igång. Ikväll gäller det att bänka sig då Niklas är på besök hos BrödMartin. Det är väl i alla fall ingen matbloggare som undgått Martins passion för surdegsbrödbakning? I så fall är det hög tid för er att klickar er över till Pain de Martin och låt er lockas av brödbakets alla konster. Och så missar vi då förstås inte att bänka oss framför STV 1 klockan 20:00 ikväll! Då ska det startas, matas och bakas surdeg minsann!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails