måndag 1 november 2010

Rotsaksplättar och rårörda lingon


Man skulle kunna tro att jag håller på att förfalla. Inga spännande matkreationer eller nya smakupplevelser att skriva om överhuvudtaget. Sanningen är den att jag nästan gör det också. Jag är så splittrad på lite för många uppgifter på alldeles för många olika håll så det är svårt att hinna med något alls.

Praktiserar nu och är såklart lika upptagen som alla ni andra som har jobb. Dock måste jag spela teater varje dag jag är där. Jo, det är vad en utomstående handledare har tipsat mig om. Jag har nämligen lite svårt för att ta på mig rollen som en okompetent, lite dum brud man inte riktigt kan förlita sig till. Jag har också förlagts med munkavel om mig själv, mitt liv och min livssituation. Får absolut inte säga till någon att jag är arbetslös.
Faktum är att det är ju precis vad jag är. Så därför måste jag, samtidigt som jag låtsasjobbar 100%, fortsätta söka jobb vilket ni ju alla vet, som någon gång varit utan jobb en längre tid, är ett heltidsjobb. Privat försöker jag sen gå ner i vikt för nu står jag inte ut längre! Jag saknar så vansinnigt mina fina skjortor, jeans, gröna byxor, lila munkjackan och alla andra kläder som bara ligger där på hög i garderoben och väntar på att bli använda igen. Jag tränar och tränar, ska lära mig nya tul, lagar mat och försöker dessutom blogga om det. Ja ni hör ju. Och jag som inte ens har varken djur, man eller barn. Jag förstår bara inte hur ni andra hinner med allt???

Hur som helst, istället för att ligga på sofflocket försöker jag så gott jag kan göra någonting åt mitt liv och mina tillkortakommanden. Det är i alla fall så jag ser det. Trots det får jag allt som ofta ändå höra om hur det är mitt fel att jag är utan jobb osv. Om jag bara gjorde si eller så så skulle jag väl allt ordna sig? Men hur var det nu? Rom byggdes väl inte på en dag?


Förra lördagen blev det ingen lyxmat alls. Främst på grund av Svea Cup som ägde rum under söndagen hade jag bara lördagen på mig att fixa allt som annars tar minst två dagar. Då blev det helt enkelt snabba rotsaksplättar och rårörda lingon till middag. Snabbt, enkelt och gott.Rotsaksplättar
1-2 port

2 potatisar (asterix)
2 morötter

1/2 gul lök

2 ägg
salt
svartpeppar


Riv potatisen (tvättad men ej skalad) och morötterna grovt och blanda med två ägg och kryddor. Stek i olja ett par minuter på varje sida.
Servera med rårörda lingon*Smaklig spis!


* Lyxig present till mig - hemmagjorda rårörda lingon från Aspen (Lerum)

4 kommentarer:

Ilva sa...

men det där är ju så gott så, vi behöver bli påminda om sådana här skatter med vet du!

Lycka till med teatern, du fixar det galant, det är jag säker på. Jag vet precis hur sånt kan vara!

Nässelblom och choklad sa...

Rotsaksplättar är ju jättegott. Mina barn önskar ibland rårakor som en extra speciell rätt. Jag gör inte det så ofta för det är krångligt att göra många. Det är nog därför de blivit så efterlängtade. Men det blir ännu godare med rotsaker iblandat. Att hinna allt är svårt. Du märker hur trögt det går med min blogg. Tycker att du är flitig trots allt annat som splittrar dig. Det är tufft att kämpa på när man ska spela teater och saker och ting inte riktigt är som de borde vara. Men du är jättebra! Kram/Eva

Åsa sa...

Ilva - Ja, det blev faktiskt riktigt goda plättar :-) Och tackar, teatern går finfint. Bävar bara för sista dagen och om chefen jag aldrig haft möte med tidigare mot all förmodan skulle föreslå någon typ av jobb. Jag står ju inte ut med deras översittarfasoner och falska leenden :/ Hur gör man då? Kan man säga nej till jobb? De tror ju alla att allt är så trevligt och bra...


Nässelblom och choklad - Ska erkänna att jag tänkte göra rårakor först med jag tycker det är lite svårt att få de att hålla ihop så jag fuskade med ägg i rivet ;-)
Och du Eva, kontakten med dig är mer värd än alla pinnar, streck och siffror i statistiken :-)

Krams!!

Pia K sa...

suck, hemskt, inte i riktigt din sist men väldigt liknande. spelar inte teater på samma vis, men ändå, helt rätt är det långt ifrån. så bisarrt. och nej, jag tror ingen av oss hinner allt. man prioriterar (och har lite damm i hörnen istället:), hoppas, tror och ser fram emot när det ska röra på sig och bli på RIKTIGT och RÄTT!

äh, folk är dumma i huvudet:( för visst var det de som sa att du inte fick berätta och bete dig på ett visst vis? krävs inte mga hjärnceller för att då fatta att du blir tvungen att förställa dig för att passa in. och jag förstår precis det där med att, vill inte, passar inte, vill säga nej men *kan* inte. kanske det är så (som somliga säger, rätt eller fel) att sitter man på ett jobb redan är det oxå lättare att hitta ett nytt. ett sådant man vill ha. och du är inte livegen. du kan sluta precis när du vill, men har kanske äntligen bättre utgångsläge att hitta rätt eller i alla fall bättre då.

Related Posts with Thumbnails