onsdag 3 november 2010

Lila blomkål och purjolök


En dag förra veckan fick jag den lyxiga möjligheten att laga lunch hemma mitt i veckan. Jösses vad fort man kan tröttna på att värma mat i mikron. Men å andra sidan, hur gjorde alla folk på jobbet innan mikron kom? Hur som helst, tiden var knapp och det var väl egentligen inte läge för att laga någon från grunden men så fick det bli ändå. Som vanligt blir det grönsakshack i stekpannan medan pastan kokar i kastrullen.

Ni som läst mig från då det begav sig har väl inte missat att jag är svag för lila. Skulle ni se vad jag ser nu - ett lila skrivbord i datorn, min twittersida har varit lila ända tills nyligen, då jag bytte till små minibilder på alla andra jag följer och jag lovar att det finns en och annan lila vägg i mitt hem. Inte är det väl då helt otippat att jag även handlar lila mat? :-) Den lila blomkålen smakar väl som vanlig blomkål men alltså, se själva. Visst är det väl snyggare med lila blomkål än den vita?


Lila blomkål och purjo

en bit lila blomkål, ca 150 g
ca 10 cm purjolök (från båda sidor)
olivolja
salt
svartpeppar
ev havregrädde

Skölj grönsakerna. Strimla purjolöken och fräs i olivolja. Skär blomkålen i små skivor och buketter och fräs tillsammans med purjolöken. Salta och peppra. Krydda ev med någon av dina favoritörter. I med en liten skvätt havregrädde - eller inte - och servera med kokt fullkornspasta.


Smaklig spis!

3 kommentarer:

Pia K sa...

vacker mat!

själv är jag ingen fan av lila, alls. egentligen. enligt hävd är ju just färgen lila = sista försöket, alla gummors favoritfärg;)

dock är det lite illavarslande (med tanke på just det) att det liksom långsamt kryper in mer och mer lila i mitt liv ändå...:)

Åsa sa...

Pia- Oh,jag måste ha en gammal själ då :-) Kan inte slita mig från lila...
Bar lila redan på mellanstadiet. Lila kjol, sydde lila haremsbyxor i mjuk trikå, lilablommig blus, lila klänning, lila skor på avslutningen i 9:an samt lila band i hatten... Då inte lika populärt och lätt att få tag på. Nu lila överallt :D (hade t o m lila (och ett par röda) "extentions" i håret för sisådär 10 år sedan!!) Har såklart lila kajal i gamla smikväskan och nu lila gummiband i håret ;-) Men gillar rött, grönt, rosa, brunt, demi, vitt, svart, grått... i en himlans massa olika nyanser :-)

Joel på Lykka sa...

Fantast av lila kan jag tyvärr inte säga att jag är.

Däremot av matlagning i mikron, man kan faktiskt laga väldigt mycket mer än vad man tror i mikron. T ex broccolli, och då kan man dessutom bevara krispigheten och vitaminerna bättre. Kan alltid vara nåt att prova :)

Stötte på din blogg då jag sökte på matlagning i mikron. Är ute och scoutar eftersom vi säljer ångkokningsset på vår fyndtjänst Lykka.se denna vecka.

Well well, lycka till med din matlagning framöver!

Joel

Related Posts with Thumbnails