tisdag 3 juli 2007

Den röda maten



Hrm, en klurig en i dagens korsord..."det blöter ner"...hrm...sex bokstäver...vad kan det vara? Tja, om du bor här i Göteborgstrakten kan du naturligtvis svaret - regnet såklart! Idag är ännu en dag med regnet strilande. Termometern börjar sakta närma sig 15 grader men jag vill ändå inte påstå att det känns som ett härligt sommarregn... Jag kan inte hjälpa att jag tycker verkligen det är urtråkigt nu med detta väder. Det är å ena sidan skönt att slippa dra fram den tunga vattenslangen var och varannan kväll men å andra växer det uselt i frånvaro av solen i odlingslotten. För tre veckor sedan låg jag på klipporna vid havet och badad till och med flera gånger. Det känns som jag drömt det hela. Fräknarna har försvunnit och det har ju ända sedan dess om inte regnat så i alla fall varit mulet och grått.

Men härom dagen var humöret lite bättre och jag gjorde mig en röd måltid. Hade handlat två enormt stora färska rödbetor på Ekostore som jag när jag kom hem skalade, delade och kokade. De sista två minuterna av koktiden lade jag i en sojakorv i. Den tog lite färg av det röda vattnet. Om du äter kött skulle jag väl annars på detta röda tema föreslå röd pölse. Till rödbetorna och korven serverade jag rött ris och gjorde en kall dressing/sås baserad på turkisk yoghurt. Två stora matskedar yoghurt, en tesked dijonsenap och två till tre teskedar hallonvinäger. Salt och lite socker och du tycker den blir för besk. Har du inte hallonvinäger så ta rödvinsvinäger istället. Så till sist lite nymalen svartpeppar över det hela.


Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails