söndag 15 juli 2007

Snuvad på konfekten

Äntligen en solig dag :) Har sett en blå himmel och inte en enda droppe regn har fallit på hela dagen. Blåsten har förstås legat på som in i bänken. Inte riktigt badväder. Höll ju nästan på att blåsa bort själv när jag i förmiddags tagit mig till vattnet. Vände hem igen och spenderade i stället flera timmar ute i min odlingslott. Det växer det ganska ojämnt därute. En del blommor växer och verkar trivas riktigt bra i den "välvattnade" jorden medan andra verkligen skulle behöva mer solljus. Konstigt nog växer det mest av det som inte behöver sprida ut sig mer och minst av det som har plats och som skulle vara kul om det tog sig. Av de tre sorters fröer jag satte för ca 5-6 veckor sedan sticker bara en av sorterna upp ca 2-3 cm. De andra två verkar helt ha dränkts...
Det verkar inte bara vara den tänkta dillen, rödbetorna och mangolden som behöver sol utan även smultronen och jordgubbarna. De sistnämnda är av någon blandsort tror jag. Har ingen aning om vilken. Kanske är det smulgubbar ;) de är mindre och ljusare än grannarnas stora mörkröda som får det att vattnas i munnen.


Och snacka om att jag blev besviken när de få stackars jordgubbar jag hittade såg ut som på bilderna! De var helt tomma inuti! Skenet bedrar i allra högsta grad vill jag mena. Nu var det inget överflöd direkt, en handfull bara, av röda fläckar i landet som jag vid en närmare titt upptäckte att de var som urgröpta med endast "skalet" kvar. Ja, ja, det är väl fler än mig som de söta små jordgubbarna får det att vattnas i munnen på. Ska köpa jordgubbar i affären i morgon tror jag.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails