Hemma hos mig bakas och lagas det mat med de ena kryddorna efter varandra. Ingefära, anis, spiskummin, kardemumma och kanel med flera. Kanske är det mustiga kryddor (kan man förresten beskriva kryddor som mustiga?) och inte direkt förknippade med den svenska sommarmaten. Kan det vara så att frånvaron av solen, ruggigheten eller helt enkelt längtan till ett varmare land som får mig att tänka på Indien tro... Hur som helst kommer här ett recept på ett kryddigt ris. Servera till din favoritcurry och en klick yoghurt.
Kryddigt basmatiris
3-4 personer
2 dl ris
4 dl vatten
1 kanelstång
1 stjärnanis
1 svart kardemummakärna
2 gröna kardemummakärnor
Skölj riset noga och låt det stå i vatten ca 20 minuter innan kokning. Häll upp nytt vatten, lägg i kryddorna och koka sedan enligt anvisning på förpackningen. Om du som jag sen inte hittar alla kryddor i riset så säg till innan servering. Vi vill ju inte att någon får en otrevlig överraskning och kanske sätter i halsen eller så.
1 kommentar:
izza - kul initiativ. har aldrig lagat biff stroganoff så det kan ju bli en utmaning. Ska ta mig en titt hos dig nu :)
Skicka en kommentar