Så nu fick det bli till att slå på stort och baka kakor! Receptet är inget annant än ett på vanliga sirapskakor där jag i princip bara bytt ut sirap mot honung.
Honungskakor (med honung från Tjörn)
ca 20 st
100 g smör
1 dl nyslungad honung
1/2 dl strösocker
1 krm äkta vaniljpulver (t ex Bourbon från Khosian tea)
2- 2 1/2 dl vetemjöl (ungefär)
1/2 tsk bikarbonat
en nypa salt
Rör ihop smör, socker och honung. Blanda bikarbonat, vaniljpulver och salt i mjölet och mixa det med smörsockret. Mjölmängden kan variera något så ta inte i allt på en gång utan känn efter på degen som ska bli tillräckligt fast så den går att rulla och forma men inte för torr och smulig.
Rulla degen till två strängar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och platta ut.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 min.
Ta ut plåten och skär bitarna på snedden meddetsamma, innan de svalnat (och stelnat) ordentligt.
Smaklig fika!
* * *
* * *
3 kommentarer:
ser helt underbara ut !!!
Kristiina - Tack! De blev supergoda. Och honungen är slut för längesen ;-)
Så fina de ser ut. Kan tänka mig att det var utmärkt med god honung i dem!
Skicka en kommentar