fredag 13 april 2007

Första egna bilden!


Oh, la, la! Äntligen är jag ägare till en kamera! Visserligen bara en digital kompaktkamera (det krävs både lite större ekonomi och enligt min mening kunskap för en systemkamera) men den har tillräckligt mycket teknik, finesser och annat som min hjärna skall erövra. Det är ju hur svåååårt som helst att få till det. Först ett bra motiv, så ljuset, en bra vinkel, och så själva kameran, zoomen och skärpan på motivet... det tar aldrig slut och det är inte helt lätt att få till det. Måste erkänna att bilden ni ser här inte är den första. Men visst är det min kroton som blommar. Små, små anspråkslösa bollblommor på en cirka decimeterlång kvist. Och blommorna kommer igen, och igen, och igen... Men nu har visst batteriet tagit slut på kameran... så det blir till att ladda och pröva i morgon igen :)

3 kommentarer:

Ilva sa...

Jättefin! Och tro inte att en systemkamera nödvändigtvis ger dig bättre bilder. Man kan få fram fantastiska bilder med kompaktkameror, det är känslan och behandlingen av motivet som är viktigt!

Kinna sa...

Fin bild, jag tar bilder både med min lilla kamera och min systemkamera. Sant är väl att man behöver kunna en del, men man lär sig på vägen och det viktigaste är att ha öga för motiven, vilket den här bilden visar. Hållar med Ilva som skrivit liknande.

Åsa sa...

Ilva - Tack! jag blev lite förvånad själv när jag såg resultatet på skärmen. Visst är det motivet som spelar roll, kameran gör ju det mesta jobbet annars har jag märkt :)

Kinna - Tack! Och den lilla har mycket teknik och finesser man kommer långt med.

Related Posts with Thumbnails