torsdag 19 april 2007

Grönt är skönt!

På gång


Mycket ska det experimenteras nu med min nya kamera. Har inte tagit kort på flera år så det tar ett tag att vänja ögat och "se" motiv igen... Tänkte ut och fota lite i mitt lilla land där den nu börjat växa så det knakar men regnet öser ner utanför. Det blir till att stanna inne idag. Letar igenom lite av bilderna jag redan hunnit knäppa. Som den novis till fotograf jag är kan jag ändå inte förstå varför jag inte skaffat mig en digitalkamera tidigare! Det är ju bara att knäppa på ju ;) Det finns inget att förlora. Av 15 kort kanske ett eller två blir bra i alla fall. Tror jag fortfarande har en halvfärdig rulle kvar i min gamla kamera. Kanske ska jag framkalla den och se var jag var sist jag tog en bild.


Så lite man kan ana...


Ibland kan livet vara som en växt - så nytt, så skirt och orört på något sätt med löfte om något vackert, spännande men ändå lite oväntat. Vad ska det egentligen bli av denna lilla knopp?


...vart man är på väg


Plötsligt exploderar den och börjar spreta åt alla möjliga håll. Bladen strävar liksom, som om de hade en egen vilja, åt olika mål och riktningar. Omöjliga att hålla ihop och förena. Eller är de bara vilsna och egentligen försöker nå varandra för att hålla samman. Kanske är det så livet ser ut? Att vi inte vet riktigt hur vi ska göra med oss själva och varandra. Finns det mål och riktning i livet? Vill vi alla dit eller vart är vi egentligen på väg?2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Det är fascinerande att se vad det kan bli av ett frö, en grodd eller en knopp. Fint!

Åsa sa...

Ja, visst är det. Såg just att det t.o.m. börjat växa purjolök i mitt land - som jag satte förra året men som jag aldrig såg skymten av då. Härligt att se allt växa så det riktigt knakar nu :)

Related Posts with Thumbnails