fredag 1 juni 2007

Grön pastasås

Ok. Detta ska ju handla om mat i första hand men min livssituation lämnar dessvärre avtryck i mitt kök. Och idag upptäckte jag till min fasa att jag inte ens hade några gröna bönor kvar i frysen. Där fanns endast lite hackad spenat kvar. Så då tager man vad man haver. En halv zucchini fanns i kylen och i skafferiet ... var visst löken slut...

Nu är det riktigt skralt i kassan. Och inte lär det ljusna på ett tag. Jag har passerat trettiostrecket och har aldrig tidigare varit arbetslös. Någon gång ska väl såklart vara den första, men nu? Efter all arbetslivserfarenhet jag har (började jobba när jag var fjorton) Drygt sex år på universitetet (två omgångar, med jobb emellan)? Och lite livserfarenhet har jag ju också lagt bakom mig. Över två år har jag sökt jobb utan resultat. Har prövat alla möjliga sökajobbkurser, CV-seminarier, hittajobbetworshops, registreringar på otaliga bemanningsföretags siter och databaser lyckas jag ändå inte få till det. Arbetsförmedlingen har jag inte mycket till övers för. De vill att jag ska söka alla jobb som finns typ - oavsett om jag är kvalificerad eller ej. Och tro inte de kan motivera, peppa och hjäpa till med ansökningsbrev för jobb som är totalt omatchande med mina erfarenheter och studier. Den senaste idén är att jag helst ska flytta till Norge och jobba där.

Vid ett tillfälle när jag bad om hjälp satt handläggaren på andra sidan bordet och ritade upp rutor på ett papper och förklarade att jag skulle skriva mottagaradressen uppe i vänstra hörnet...visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta...

Som om inte detta inte är nog - såhär i bakvattnet av förra höstens val - är det vissa människor som har bestämt att andra människor ska sitta på pottkanten. Jag har aldrig varit särskilt stadd i kassan men det här är utöver något jag tack och lov varit utan tidigare. Mina prioriteringar kanske inte alltid är de bästa men jag lär inte svälta i alla fall :) Så trots en kraftig inskränkning och förändring vad gäller köket och matlagningen är det snarare mitt sociala liv som blir mest lidande. Det finns inga marginaler längre. Så här kommer nu en smaskig grön sås att servera till nykokt pasta.Grön pastasås
1 port


100-120 g fryst hackad spenat
½ zucchini, riven på den grova sidan av järnet
1-2 vitlöksklyftor, hackade
Olivolja
Dragon
Körvel
Saften från 1 pressad citron
(Soja/havregrädde)
Salt
Svartpeppar

Tina spenaten en stund före matlagningen. Riv zucchinin grovt. Skala och hacka vitlöken. Fräs i olivolja en stund och tillsätt den redan rivna zucchinin. Låt fräsa en liten stund på medelvärme och tillsätt sedan spenathacket. Pressa en citron över och krydda efter smak med dragon och körvel. Om du vill ha en krämigare variant är det nu du häller över soja/havregrädden. Salta och peppra. Servera den gröna såsen på nykokt fullkornspasta.


Smaklig Spis!

3 kommentarer:

Anne sa...

Så miserabelt! Ja, inte pastasåsen, för den låter jättegod, utan situationen med AF. Har hört samma från en del andra också, och det är verkligen inte roligt. Men du, vad letar du efter då? Vad har du för utbildning och erfarenhet? Lägg upp en bloggpost om det vetja, kanske precis RÄTT person läser :)

Nässelblom & choklad sa...

De ska ju hjälpa och peppa folk, inte stjälpa. Annes idé är väl värd ett försök. God pastasås du har gjort!

Åsa sa...

Anne - Tack! Det var ju en bra idé. är en fd förskollärare som nu pluggat internationella relationer och har en breddad mag i mänskliga rättigheter. Är oxå barnkonventionsinformatör för Rädda Barnen. Så vad gör man då egentligen med detta? Har ingen praktisk erfarenhet av ex handläggning och utredning då kurserna fokuserar mest på teorier. Hrm...en post får det bli :)

Eva - Eller hur! AF ger jag inte mycket för. Och du, pastasåsen blev faktiskt mycket godare än jag föreställt mig! Nästa gång blir det nog med lök i ;)

Related Posts with Thumbnails