söndag 15 mars 2009

Bästa flygplansmaten

Och så kommer vi då till själva maten på flygplanet. Nu var det säkert ett par år sedan jag gjorde en längre flygtur och erfarenheten av maten är väl inte direkt något att skryta om. Men allvarligt talat - detta var den i särklass godaste flygplansmaten jag ätit!!! Jag hade beställt vegetariskt. Och flygbolaget erbjuder en hel del olika maträtter för flera olika matpreferenser (http://www.klm.com/travel/se_en/travel_information/travel_planning/special_meals/index.htm)
Vet ej vad som hänt men hyperlänkandet fungerar inte som det ska. Jag har hållit på här med flera inlägg och hoppas verkligen det löser sig fram över. Just nu får ni hålla tillgodo med dessa tokiga länkningarna.

Under de ca 10 timmar planet från Schiphol (Amsterdam) till LAX (Los Angeles Int Airport) tog fick jag väl mat ett par, tre gånger tror jag och så var det snacks emellan. Avstod från glass och äckligt godis - lustigt nog var den glassbyttan det enda min stolsgranne åt under hela resan. Jag å andra sidan åt couscous med rödbeta och torkade aprikoser, frukt, godaste paprikasoppan, grillade grönsaker, och minsann om jag inte åt lite pasta med grönsaker också. Pastan som var lite klibbig, stabbig och överkokt var det enda av all mat jag åt som inte smakade så gott.

Så fick jag små påsar till med krutonger till soppan och torkad frukt och som på bilden ovan - chips av sötpotatis och rödbetor. Ja, jösses vilken god flygplansmat!

Kan inte låta bli att nämna någonting om förpackningarna också. Så snygga och coola. Och det gäller inte bara förpackningarna som maten serverades i utan även de små påsarna och burkarna i hela matförpackningen också. På insidan av en förpackning stod det så fina saker om maten och råvarorna och tillagningen. Än så länge är det nog den godaste matupplevelsen jag haft sedan jag lämnade Sverige.

See ya!

3 kommentarer:

görel sa...

Läckert! Så det är KLM man ska åka med då?

Nässelblom och choklad sa...

Vad kul att höra att flygplansmat kan vara så bra. Hoppas att andra flygbolag tar efter. På korta flygresor spelar det inte så stor roll, men på långflygningar är det verkligen viktigt att få i sig något. Det du fick låter både gott och fräscht. Sen är det ju extra plus att det är snyggt och tilltalande för ögat också. Tur att dina väskor kom i kapp dig. Kram/Eva

Åsa sa...

görel - jajemän! Det var i särklass den godaste flygplansmaten jag ätit. Till och med godare än på vanlig restaurang också.

nässelblom & choklad - ja, jag blev verkligen överraskad! Hoppas verkligen andra bolag tar efter!

Related Posts with Thumbnails