onsdag 30 december 2009

Free Rice

Help end world hunger

Kanske får jag skylla mig själv för huvudvärken idag då jag satt uppe på tok för sent igår. Liksom så många andra fastnade jag i ett spel. Det är så lätt att fastna i spel - särskilt på nätet. Nej, inga pokergrejer eller något med pengar inblandat utan bara en så enkel sak som Kungen (Freecell) t ex. Mitt gissel för tillfället är FreeRice. Spelet har funnits i över 2 år och jag har tidigare lobbat för FreeRice.
Herre jösses! Inte bara lär jag mig engelska utan upptäckte oxå att man kunde ändra ämne och jag sopade rent i geografi bland världens länder! I engelska har jag dock inte kommit längre än till level 34 (av 60) och fick börja fuska och använda min bästa följeslagare på nätet - Dictionary!

För varje rätt svar bidrar du med 10 riskorn. Ja, det är en sida i FN:s Världslivsmedelsprogram (WFP - World Food Programme) regi. Ju fler poäng du får desto mer bidrar du med att fler fattiga människor får mat! Läs mer här på FreeRice om hur det arbetet fungerar.

Om du hellre vill testa din spanska, franska, tyska eller italienska finns det såklart som alternativ. Du kan också välja matte, kemi, konst (berömda målningar) och om du tröttnat på att peka ut Uzbekista, Belarus, Surinam, Tadzjikistan, Bhutan, Benin, Elfenbenskusten, Mali, Belize, Laos, Kroatien, Slovenien, Lettland... (inte konstigt att huvudet känns lite tungt idag ;-) ) så kan du istället gå på huvudstäderna i världen!


Help feed the world!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails