tisdag 15 december 2009

Vita äppelkärnor?


En tidig morgon i somras stod jag som så ofta förr och delade ett äpple som skulle kokas tillsammans med gröten. Men vad var detta? Vita kärnor? Det har jag aldrig tidigare sett i äpplen... Eller? Har jag det? Kan det vara möjligt? Vad är det egentligen för färg på äppelkärnor?
Så om jag aldrig tidigare sett vita kärnor - är detta inte en sensation av det större slaget då?
Är det någon som egentligen vet om det finns vita kärnor i äpplen? Kan det vara så enkelt att det var äppelsorten då? Men herre jösses, äpplet i går som var av samma sort hade ju bruna kärnor... Jag fattar ingenting.

Alltså, är det detta som kallas mindfullness? Att vara i nuet. Se saker precis här och nu. Att vara medveten om stunden? Har jag aldrig tidigare varit så medveten på nuet när jag äter äpple? Äh, jag vet inte vad, men jag har än idag cirka fyra månader senare inte sett fler vita äppelkärnor. Inte heller kan jag komma på att jag sett vita äppelkärnor tidigare genom åren heller. Har ni? Hur ofta? Vilka äppelsorter? Enlighten me, please!

2 kommentarer:

Carolina Olson sa...

Vita äppelkärnor tyder på att äpplet inte är riktigt moget! Detta vet jag för att jag gärna äter omogna äpplen på sommaren (sura och goda!). Mogna äpplen har bruna kärnor.

Ibland är svaret enklare än man tror. :)

Åsa sa...

Carolina - Hahah! Jamenvisst! Jag har verkligen funderat på detta och visst måste jag ha ätit äpple med vita kärnor men det är nog inte så ofta ändå. Och ja, det var ju i ett surt Granny Smith jag hittade dessa :-)

Det är så skönt med enkla svar!

Related Posts with Thumbnails