söndag 13 december 2009

Lussebullar

Lussebullar från 2007

Då var det Lucia igen. Det var inte så länge sedan det var Lucia juh. Eller? Ett år sedan säger ni? Hrm, okej då. Låt gå för denna gången men jag tycker faktiskt det känns som max ett halvår sedan sist. Vart har annars det hela långa året tagit vägen? Och allt som skulle göras under 2009? Skaffa jobb t ex? Måla möbler. Bogga oftare. Laga kläderna. Rensa på vinden. Skriva på en bok om arbetslösheten. Fixa kranen i badrummet. Ja, herre jösses - vad hände med allt som skulle göras som fortfarande inte är gjort? Inte heller är det ens påbörjat... Det är mycket att stå i om allt ska hinnas med i år ;-)

Tidigt i morse tog jag med kudde och täcke från sängen och placerade mig istället i soffan och lyssnade till ngt luciafirande som jag inte vet varifrån. Det var mörk länge och det var så skönt att liksom stanna kvar där under täcket i soffan - hela morgonen faktiskt och plötsligt hade morgonen övergått i förmiddag och till och med lunchtid. Sapere aude! Eller tja, lite högtravande men ändå - dags att sätta den guldgula degen!


För två år sedan skrev jag om saffran och lussekatter. Det var tydligen ett högt pris på saffran då - men inte kan jag minnas att det ens varit i närheten av dagens pris!!! Mellan 35-40 kr för 0,5 gram - en liten påse! Tur för mig att jag redan hade ett par liggande i skafferiet. Det behövdes bara en ny påse för årets saffransbak.

2 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Tips: Köp saffran på Glada gurkan, som väl inte heter Glada gurkan längre, men jag menar alltså grönsaksaffären på Bangatan. De har tvågramspåsar för 80 kr.

Åsa sa...

Översättarhelena - men tjena! Det lät billigt. Eller ja, allt är ju relativt ;-) Undrar dock vad det kan vara för kvalité på den. Köpte en påse av ett för mig okänt märke på Hemköp som blev alldeles rosaröd. Luktade lite saffran men inte alls som de andra påsarna och som lämnade en röd pudrig hinna på insidan av påsen som det inte gjorde i de andra två påsarna. Och degvätskan vart alldeles rosa. Hrm, denna saffran. Men nu har allt mitt bak misslyckats så jag struntar nog i mer bakande för i år.
Men det kan vara bra att veta, rätt som det är sätter baksuget in och då ligger Glada gurkan bra till :-)

Related Posts with Thumbnails