tisdag 3 januari 2012

Rostade butternutbåtar


I söndags hade tänkt göra lite mat till veckans matlådor. Jorå, en annan har ju ett låtsasjobb att gå till som varken tillåter semester eller att jobba hemifrån. Så första veckan på året spenderas på en låst och nästintill folktom arbetsplats. Allt enligt alliansens regler och förordningar. Allt enligt systemets* fantastiska idé om att detta snabbare ska leda till jobb.
Det blev hur som helst inte mycket kvar av denna butternut. Såg ut att räcka till två portioner men då den till att börja med hade ganska stort kärnhus och att jag nära på brände skivorna så räckte det alldeles lagom till en person. För två portioner krävs det lite mer mat som får backa upp det hela. Eller så behöver pumpabåtarna rostas så länge i ugnen heller. Bara så länge att de blir riktigt mjuka och genomlagade.


Rostade butternutbåtar

1 liten butternut
olivolja
cacao- och chilikrydda
flingsalt
ev extra chili och svartpeppar


Skala pumpan och dela på längden. Gröp ur kärnhuset. Spara gärna kärnorna (skölj bort innanmätet, görs enklast i ett durkslag) och rosta i torr stekpanna. Skär "båtar" av pumpan och lägg i ugnsform. Ringla över olivolja och strö på flingsalt och övriga kryddor.
Rosta i ugnen 200 grader i ca 20-30 minuter. Servera med t ex Edamamebönor och paprika i en salig blandning.


Smaklig spis!


***

*Jag syftar på arbetsmarknadspolitiska programmets tredje fas, som så modernt döpts om till sysselsättningsfasen, inom Jobb- och utbildningsgarantin (JUG). Enligt AF:s egna info innehåller fas 3 följande aktivitet:

sysselsättning hos anordnare.
Som arbetsgivare betalar du inga löner, arbetsgivaravgifter eller försäkringar utan får 225 kronor per dag för att täcka handledarkostnader med mera.

En för mig ny sida jag just råkade på innehåller en hel del om vad fas 3 är och innebär för den arbetslöse. Intressant nog påstår sig sidförfattaren tillhöra just alliansen men är kritisk mot JUG och dess tre faser.

8 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Rostad butternut är så gott!

Åsa sa...

Hovkonditorn - man kan aldrig rosta för mycket butternut :) Brukar vanligtvis bli soppa förstås men detta smakade också gott :)

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Jag är SÅ kär i butternut, skulle kunna äta det jämnt! Och då är rostad sådan min absoluta favorit <3Har dock inte provat cacao- och chilikrydda - spännande!

Pia K sa...

mums! och med lite fetaost smulad uppepå...

vet du, jag har kunnat prata med folket på mina förnedrande placeringar, om att det här funkar inte, det har gått att jobba hemifrån, de har förstått och till syvende och sist, de får sina pengar du gör det "du ska", ni har regelbunden kontakt. visst var kvinnan förstående när du började, visst är hon vettig, du skapade själv platsen sas, visst finns det utrymme för att tänja på idiotregler - det finns inga måsten som de ska rapportera till af, var arbetet utförs är faktiskt en sak mellan dig och "anordnaren". vad än "reglerna" säger...

skickar pepp!!! :)

Fröken Dill sa...

Skit att det är som det är med "jobbet"! Tur att det i alla fall finns god mat. Jag har en hemodlad pumpa kvar, tyvärr inte butternut (den har jag försökt odla men inte lyckats), men förhoppningsvis god ändå. Cacao- och chilikrydda, det låter spännande!
Hälsar Dillen som ägnade gårdagskvällen mellan kl 22-24 åt matlådelagning inför veckan

Nässelblom och choklad sa...

Hoppas att allt är bra, saknar dina inlägg. Kram Eva

Åsa sa...

Alexandra - Jag blev helt kär i den kryddan och slänger över på i stort sett allt ;-) Fungerar lika bra på kall kålsallad som på glassen.

Pia - Tack! Kan dessvärre inte göra jobbet hemma då jag till största delen söker i databaser. Där är jag automatiskt inloggad samt att jag kan spara bokmärken i Zotero m fl. Datorn hemma pallar inte alla fönster och jag måste logga in mig hela tiden på databaserna om jag råkar byta fönster osv. Men jag "jobbar" mindre nu. Är där kortare tid t ex och ja, min handledare är sjukskriven och de andra har glömt av att jag är där så det är lugnt för nu iaf...

Fröken Dill - ja, det tar knäcken på mig. Eller egentligen är det bristen på ekonomi som gör det. Kan aldrig göra ngt då budgeten sträcker sig som längst till 200-500, en "bra" månad utöver mat och andra nödvändigheter som toapapper, tvättmedel mm. Men svälter gör jag definitivt inte. Har för mig du hade en blå pumpa av något slag?

Nässelblom och choklad - Det ska vara du Eva till att undra vart jag tagit vägen :) Mår inte så bra. Det har varit tunga månader med mkt bråk och det faktum att jag är tvångsplacerad och aldrig har någon framgång vad gäller jobb suger musten ur mig och jag vill helst gå i ide.

Nässelblom och choklad sa...

Vad jobbigt att vara på en plats på det där sättet. Dina kunskaper och din energi borde verkligen användas till något bättre. Galet resursslöseri som bara får dig att tappa modet. Jag vill ju verkligen tro att det ska lösa sig för dig, men just nu när du är tvångsplacerad är det ju väldigt svårt att komma vidare - så bakvänt. Tänker på dig och skickar en kram. /Eva

Related Posts with Thumbnails