söndag 1 januari 2012

Syrlig efterrätt med citrus, kakao och chili

Med eller utan...
sked?

Under nyårshelgen fick jag ett plötsligt infall att byta redigeringsläge till bloggen men jag är visst inte riktigt redo än och lyckades som tur var ändra tillbaka. Anledningen är egentligen att datorn inte pallar med utan börjar rusa. Ja, jag var ju i de riktigt stora redigerartagen och höll på att ändra tema och allt till bloggen. Men som sagt, med bilder och och andra mer krävande sidor får datorn sig ett spel. Ja, jag har skrivit om detta tidigare men nu är det så att jag inte har några resurser till att lösa problemet. Datorn är nyss två år fyllda och långtifrån full. Märker att jag allt mer sällan har igång datorn. Och om jag har det så minimerar jag både antal program och flikar öppna samtidigt.

Här kommer i alla fall den där efterrätten jag piffade till med syra, socker och het krydda på nyårsaftonen. Just det inlägget fick en liten spin-off hos Kinna och genererade i en hel del historier om varför vi (mat)bloggar. Läs mer här!


Syrlig efterrätt med citrus, chili och kakao
2 port

1 pink grape
1 apelsin
2-3 msk granatäppelkärnor

1 msk rörsocker
Cacao- och chilikrydda
en nypa flingsalt
några droppar pressad citron
färsk koriander

Filéea både grapefrukten och apelsinen. Lägg i skål och pudra över kryddor och socker. Droppa eventuellt lite pressad citron över. Blanda i några matskedar granatäppelkärnor och låt stå ett tag. Toppa med några blad färsk koriander till servering.


Smaklig spis!


***

6 kommentarer:

Plommonet sa...

Sa du granatäpple? ;)
Det här låter som min typ av efterrätt, just nu är jag inte alls förtjust i tanken på tunga saker med grädde och smör och socker... dessutom håller jag på att lära mig tycka om grapefrukt. Hur är pink grape i jämförelse med vanligt blodgrape?

KIm sa...

Den där cacao-chilin kryddan blir jag onekligen sugen på att inhandla. Får se om jag kan komma ihåg det till nästa gång jag är i affären (teflonhjärna).

Nu gillar jag ju både söta och tunga efterrätter, men känner mig inte svårövertalad på en sådan här heller!

Kinna Jonsson sa...

Choklad och chili är en superhärlig kombination.
Tack för länken! Kul att det blev trafik. kram

Åsa sa...

Plommonet - faktiskt lite mindre beskt. jag är ingen grapefruktätare men den rosa kan jag äta ihop med apelsin och gärna några sockerkorn också ;)

Kim - jag lagade en mexikansk rätt med bl a choklad och sötpotatis för många år sedan (pre-bloggen) och har saknat bra idéer för just choklad i maten så jag gillar den kryddan skarpt. Nu testar jag den till det mesta ;-)

Kinna - Ja, jag länkade ju till både din blogg och ditt företag i förra årets sista inlägg och av både kommentarerna på fb och i din blogg till ditt inlägg där du länkar tillbaka till mig, så gissade jag att du fick trafik.
Här är det som vanligt, mer eller mindre status quo :) Vegobloggar är inte så poppis i köttlandet Sverige ;-)

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Så fräscht och gott det låter:)

Andreas sa...

Problem med dator, testa Xubuntu! Med en usb-sticka kan man testa utan att det berör själva hårddisken. Xubuntu är lätt drivet och passar datorer som börjar bli trötta. Lite pill kan det bli i början. Men sen brukar datorn må mycket bättre än med XP /windows 7

Related Posts with Thumbnails