lördag 31 december 2011

Ett riktigt toppenår i min matbloggsvärld

Ser ni solen där i mitten? Klockan är inte ens 3 på eftermiddagen
Är det vemodet som rullar in tro?
Det var som att en metafor för nyårsaftonen spelades upp framför ögonen

Sista dagen på året startade jag med ett närapå trippelträningspass. Först en timmes bodypump följt av ett extra långt cykelpass på 90 minuter. När allt var över tog jag en extra cykeltur ute i det fina vädret. Ja solen sken faktiskt och det var till och med minusgrader här i stan. Då jag på hemvägen cyklade längst kajen till älvmynningen höll vädret bokstavligen på att skifta ordentligt. Det var inte bara solen som gick ner utan dimman rullade i hög fart in över stan. Under de ca 30 sek det tog för mig att stanna cykeln, fiska upp mobilen, av med vanten och fått igång kameran, så hade solen hunnit flytta sig och täcktes dessutom av ännu tjockare dis än när jag först såg det. Inget väder som bådade gott inför eftermiddagens fyrverkeri.
Till middag blev det snabb och enkel mat i form av falafel, pasta och kokta grönsaker. Efterrätten däremot piffade jag till med syra, socker och het krydda. 
What a day!
Den bästa (och skitigaste) på länge.
Men nu, som för så många andra är det dags att summera året som gått. Det hade varit kul med en bildkavalkad men det senaste halvåret har min dator börjat trilskas mer än vanligt. Det går knappt att ladda ner bilder från kameran innan den får spel och stänger av sig själv. Att titta igenom och namnge dem är nästan som att spela roulett. Att då beskära och redigera är inte att tala om. Det är bland annat en av anledningarna att bloggen sackat efter en del under hösten.Och trots att 2011 på många sätt varit ett riktigt bottenår och jag känner mig totalt urlakad på allt vad duglighet heter så har mat- och bloggåret däremot varit helt fantastiskt!
I november 2009 träffade jag för första gången flera matbloggare irl och har sedan dess längtat efter att träffa dem alla igen. I november i år blev det äntligen verklighet och jag vart alldeles glad och uppfylld efter de sex intensiva och extremt sociala dagarna i stora staden. Och inte bara träffade jag Husmorderns (som inte bloggar så ivrigt längre men är lika förtjusande ändå), Griskindspatrik (vars musik förgyllt många kvällar och helger), Smaskens (4-barnsmamman med passion för mat och bakning som bland så mycket annat är hjärnan bakom de i Göteborg framgångsrika saffranskakorna), Kinnas blogg (som under året fått fart på den egen firma Fiduser) igen utan även Gittos mat (ja, självaste Margit som vann Stora Matbloggspriset 2011), Matälskaren (som jag också fick en hälsning av i mitt egna ex av årets stora matbok Matmolekyler) och Pipopp (som inte heller bloggar för tillfället men jisses så kul att träffa henne och vi fnittrade som om vi känt varandra länge och väl) för första gången på riktigt. Dessutom träffade jag helt oväntat och galet roligt en riktig pärla. Lotten. Vårt spishäng kommer jag minnas så länge jag bara kan. Hoppas det blir fler sådana i framtiden :)

Tro inte det tar slut här för jag hann också med att träffa bästa Anne igen, som jag träffat några gånger tidigare. Första gången var faktiskt hemma i Göteborg då hon var här på besök. Alltid lika trevligt att fika och promenera med dig! Nästa gång vi ses blir vi kanske fler i sällskapet ;-)
Och så var det en grej till. Lite off matbloggandet men jag har ändå bloggen att tacka för att våra vägar i cyberrymden en dag möttes. Aldrig hade jag kunnat drömma om att första gången vi träffades irl skulle bli en enda lång fika/prat/lunch/prat/prat/promenad/shopping/prat på sisådär tio timmar! :D Men vem är då denna fantastiska människa undrar ni. Jo mina vänner, det är Pia (som i skrivandets stund letar nya uppdrag för sitt frilansande) jag skriver om. Det är inte helt lätt att sammanfatta min och Pias relation men jag är i alla fall glad att den är så bra som den är.
 Allt detta skedde inom loppet av fyra dagar. De två resterande dagarna tillbringade jag på MR-dagarna. Sista kvällen i stan spenderade jag dessutom med min fd klasskamrat och hennes vänner. Inga bloggare att länka till men vi fyra åt pasta, delade på en flaska vin och smaskade prinsesstårta till efterrätt.
Jag önskar så att jag kunde resa till Stockholm lite oftare. Ni fattas mig och jag vill inte det inte ska ta ett eller flera år, till nästa gång vi ses.

Och som om allt det inte det var nog, det hände ju trots allt i mitten av november under en extremt koncentrerad period, så har jag under året fått nys om och träffat en hel hög - Trattoria, Megane, Plommonet, Tant russin, Matdériven, Matrepubliken, Mumsfillibaba, Hemma hos mig (eller ja, inte mig dårå utan hos en annan bloggerska), Beatas mat, Den perfekta prinsessan och Linda vars blogg Middagsbjudning jag inte kan länka till då varningslamporna sätter igång här i datorn - med matbloggare här i Göteborg. Några kände jag till via bloggen sedan tidigare men de flesta var för mig helt nya. Det började en försommareftermiddag på min gård, därefter följde lunchträff i ett soligt Haga då vi fick finbesök av Pickipicki-Tina. I höstas hade vi även skördefest hemma hos mig och alldeles innan jul hann vi med en julgodisträff, dock med lite grönt också.
Bäst av allt var ändå besöket på Bärby självplock med Kristiina. Trots regn och en hel del lera var det en fantastiskt underbar dag, förmodligen en av de allra bästa på hela året, som jag bär med mig långt där inne. Inte bara för den otroliga mängd råvaror (för en billig penning) jag kånkade med mig hem för, utan också för sällskapet som var det allra bästa tänkbara!

Tusen tack till er alla! Utan er vet jag inte vad som hade hänt men ni har betytt oerhört mycket för mig i år och jag hoppas verkligen vi får till fler träffar under 2012.Önskar er alla ett gott och
riktigt smakfyllt år!


***

13 kommentarer:

Kim sa...

Agree! Matbloggsmässigt var 2011 ett grymt år!

Annika sa...

Kära Åsa, jag hoppas och tror att vi kommer träffas flera gånger under 2012! Nu närmast planerar jag att komma till Göteborg under Passion för Mat-mässan i slutet av februari. Förhoppningsvis ses vi då?

Plommonet sa...

Hurra hurra för matbloggsträffar och vidare mot nya! =D

Åsa sa...

Kim - Det kan ju liksom bara inte bli sämre i år då. Jag röstar iaf för fler träffar :)

Annika - Åh ja det får vi göra :) Känns ju som det var nyss vi var där :/

Plommonet - Hear, hear!

görel sa...

Vilket kanonår! Och jag blev väldigt glad att få träffa dig en kortis i höstas!

Fröken Dill sa...

Härligt, vilket fantastiskt matbloggarår!
Det är du SÅ värd!!!

Massa hälsningar från fröken Dill

Åsa sa...

görel - jamenherrejösses! Jag veeet. Jag håller på med del två till detta inlägg ;) Glömde ju skriva om dig, om Rasmus (vegologi) och säkert är det fler jag glömt. Du hajar vilket fullspäckat bloggår jag haft :D

Fröken Dill - jaa och jamenherrejösses igen - du är tillbaka också! Det var väl i början av året som jag plötsligt en dag såg ett rykande färskt inlägg från Fröken Dill i min läsare :)

Jag säger då det, 2011 kan bli ett svårt år att toppa. Matbloggsmässigt vill säga.

görel sa...

Ingen fara, det är väl härligt att det har hänt så mycket att du inte kommer ihåg allt? Jag älskar bilden på dig med kålroten!

Lotten sa...

SPISHÄNG! Jag har fått ett nytt ord! Tack!

(Och tack för det synnerligen trevliga sällskapet.)

Åsa sa...

görel - Tack! en av de få jag lärt mig stå ut med (avskyr bilder på mig själv)

Lotten - Bara du inte använder ordet mer än en gång nurå så kanske det kommer med i Nyordslistan 2012 ;-)

Pia K sa...

åh så mkt härligt du fick med här! och jag tackar det allra <3igaste för de fina orden om mig - och kan inte annat än att hålla med, det var en fantastisk dag på alla vis (har precis slängt upp shoe per diem-posten för den dagen, bättre sent än aldrig:)!!

2012 SKA, MÅSTE, bli ett bra, bättre, BÄST år på flera plan, jajamensan!!!

och ja, visst vore det toppen om du kunde finnas på närmare håll = i sthlmstrakten:)

*kram*

Kristiina sa...

Hade oxå en kanoooondag med dig på Bärby med massor av snack, skratt och billigt mat!!!!!!Hoppas vi kan göra om det iår! Ser framemot flera träffar med andra oxå!!!

Charlotta sa...

Kära Åsa! Jag är så glad att jag har träffat dig - du är en så himla fin människa, och må det bli MÅNGA matbloggsträffar 2012!

Related Posts with Thumbnails