fredag 23 januari 2015

Halv special-semlor ftw!

Kanske var det liiite i tidigaste laget men jag såg semlor till försäljning i mitten av november, tre månader före själva fettisdagen (infaller i år 17 februari). Nu däremot, när julen är utstädad och vårlängtan svider i varje kropp, verkar de flesta haft sin årliga semlepremiär.
Veckans stora omtalade nyhet har väl inte undgått någon? Alltså den om en påhittig variant av hur en semla ska se ut. Bagarstudenterna här i Göteborg slog då sina göteborgshumorhjärnor ihop och presenterar fler varianter. Bland annat den geniala halv special-semlan!
Blev du sugen på att baka släta bullar eller andra varianter, till kommande semlor, i helgen så har du ett rackarns bra recept här. Från Annas kakbok (Anna och Fanny Bergenström).
Trevlig helg!

3 kommentarer:

em sa...

Jo, det har jag missat. Förmodligen därför att jag ta'r omvägar kring semlor.
Margaretha

Kristiina sa...

skulle nog kunna tänka mig att smaka semmel-wrapen fast utan mandelmassa..hellre med jordgubbssylt eller äpplemos...

Åsa sa...

Margaretha - Skönt!! Trodde nästan ett tag det skulle göras en hel programserie i TV om enbart den där semlegömman.

Kristiina - Se där ja. Fast med jordgubbssylt eller äpplemos blir det ju ingen semla ;-) Kanske mer en "bullbakelse".
Gillade inte mandelmassa när jag var liten så mamma gjorde utan till mig. Idag äter jag helst bara den släta kardemummabullen :-) Utan vare sig mandelmassa, grädde eller florsocker på toppen.

Related Posts with Thumbnails