måndag 8 oktober 2007

Glasnudlar med tomat och avocado

I dag ska jag börja mitt nya liv! Jo, det är sant...eller kanske inte. Fast ungefär så tänker jag väl i princip varje vecka, varje måndag. Ibland försöker jag även lura mig själv och liksom tänka att på onsdag ska jag börja mitt nya liv. Men det funkar aldrig. Jag trallar i stort sett på i min vanliga lunk. Fast det är något särskilt sådär med måndagar. Ny vecka som ligger framför en. Nya uppgifter att ta tag i. Eller kanske slutföra gamla uppgifter som ju har en förmåga att bli liggandes bortglömda, eller snarare förträngda. Hur som helst brukar jag vilja äta lite lättare mat på måndagar särskilt. Kanske är det för att jag fortfarande är lite mätt från helgens mat och sötsaker. Kanske är det för att jag någonstans ska börja det där nya lättare livet. Eller så är jag helt enkelt lat och vill bara att det ska gå undan.


Glasnudlar med tomat och avocado
1 port

1 liten gul lök, hackad
2 tomater, hackade
ca 3-5 cm färsk ingefära, riven
1/2 avocado
solrosolja
vitlökssalt
paprikapulver
soja
svartpeppar, nymalen
bönnudlar/glasnudlar

Blötlägg nudlarna. Fräs den hackade löken och den rivna ingefäran i oljan en stund innan du tillsätter tomathacket och resten av kryddorna. Häll av vattnet från nudlarna och lägg i stekpannan tillsammans med fräset. Tillsätt till sist avocadon skuren i bitar. Klart att servera.


Smaklig spis!

2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Men det är väl bra att se varje ny vecka som en ny möjlighet! Och även om den lättare maten inte håller i sig, var glad för de dagar det gör det = bättre än ingen dag. Hej å hå, vad positiv jag låter, det är lättare när det gäller någon annan än en själv. Glasnudlar är något jag nästan aldrig lagar. Borde jag det? Det här ser ju gott ut.

Åsa sa...

Nässelblom & choklad - men oj, jag måste glömt klicka på sänd. Skrev ju här i förrgår :/ Jo,det är sant. Man får vara glad för de dagar det funkar :) Och du borde säkert inte äta glasnudlar. De är gjorda på mungbönsmjöl och innehåller i stort sett bara kolhydrater :/ Fast komplettera med lite bönor eller nötter så blir det säkert en kanonrätt :)

Related Posts with Thumbnails