lördag 10 april 2010

Det är väl april nu?


Känner inte riktigt igen mig i APRIL-kortet utan tycker det är mer som MARS. Förra lördagen sken solen i alla fall och det var mina första timmar ute i odlingslotten i år. Det är ovanligt sent på året att inte hunnit rensa något tidigare. Det hade hunnit sticka upp en del tulpaner och krokusar men fortfarande bara som gröna stjälkar. En och annan tidig liten skör gul krokus fanns och snödropparna vet jag inte hur det står till med dom. Rabarberknölarna var ilsket rosaröda och riktigt sväller ur jorden. En del var tulpanstjälkar var roliga och hade liksom stuckit hål på torra löv som satt fast som en torr ring runt dom.
Trots en del regn och inte överdrivet mycket sol har temperaturen stigit en del under veckan och nu hoppas jag på sol ett par dagar. Snart snart är det väl vitt på marken av vitsippor istället för snön :-)


Ha en skön helg!

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Härligt när odlingssäsongen äntligen kommer igång!
Tycker fröken Dill

Annika sa...

Jag kände mig elak härom dagen när jag såg hur påskliljans blad vuxit snett för att kämpa sig runt en snöklutt jag inte orkat skrapa bort i rabatten. Vilken kraft det är hos växterna!

Åsa sa...

Fröken Dill - ja visst är det! Har förvisso tappat lusten lite för alla som grävt upp mina kryddor och plantor där ute samt en jobbig granne som alltid ska stå i fönstret och röka och tjata när jag är där och så är det en massa tonåringar som bara springer omkring och rycker upp saker. Det får mest bli att rensa ogräs i år och se vad som växer till sig eller inte. totalslaktade en lavendel så det ska bli spännande att se om den överlever.

Annika - Ja, det är heeelt otroligt!! Och du anar inte hur många tulpaner och krokusar som hade ett stort löv, liksom fast runt sig. De hade vuxit igenom lövet så det blivit ett hål och lövet satt fortfarande kvar runtom. Löven är såklart inte så tunga och hårda men ändå, tänker mig att de skulle glidit åt sidan eller så. Bara på en vecka nu har det skjutit upp krokusar som nästan hunnit blomma ut. Det kommer nog snart fullkomligt explodera ute bland träden och växterna :-)

Related Posts with Thumbnails