fredag 9 april 2010

Ekostore på Facebook

Bilden har jag lånat från Ekostore's hemsida

Det har gått några år nu sedan ekobutiken Ekostore öppnade i Göteborg. Nyligen firade de sin 3-årsdag. Jag minns ettårsdagen och undrar vart de två senaste åren har tagit vägen? Men det är en helt annan historia.
Till min och andras glädje finns Ekostore alltså fortfarande kvar :-) De säljer bland annat bröd från bageriet Cum Pane i Majorna och färdig lunchmat i lådor från Grab, Eat and Save the Planet.. Härom dagen hittade jag också allt en kakälskare kan behöva; Kokosnötsmjöl, hasselnötsmjöl och mandelmjöl. Där hittar ni även Agar Agar - en veganskt alternativ till gelantin. Jag köpte en påse då jag hade tänkt göra munkar, och fråga mig inte vad det heter på "ogöteborgska". Det är alltså inte sånnadär amerikanska dough nuts (flottyrringar) med hål i som ska friteras utan sånnadär bollar med vit fluffig söt vispad äggvita , täckt i kokos eller t o m choklad och kokos. Men jag som ständigt ligger i krig med socker får se hur det blir med den saken.

Hur som helst har Ekostore äntligen "kommit ut" på Facebook! Så vad tvekar du för? klicka dig dit och bli ett fan du med! Ekostore på Facebook.

4 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Du har väl inte möjligen koll på om man kan köpa kastanjemjöl någonstans i Göteborg?

Åsa sa...

Översättarhelena - jorå, det finns i hälsokosten inne i Saluhallen (dyrt som tusan!) såg senast i veckan. Stod och höll i ett paket men det får bli en annan dag när jag har mer pengar. Och så har det funnits iaf (vet ej säkert om det ff finns) på Gröna Boden, Vasaplatsen.
Fast alla dessa specialmjöl kostar ju skjortan så det är bäst att göra något extra speciale av det :-)

Översättarhelena sa...

Tack! Ja, det är ju inget man köper till vardags precis ...

Åsa sa...

Översättarhelena - njae, fast det skulle vara kul om man faktisk kunde det. Fantiserar ibland om att jag hade världens största skafferi med allt man kan tänka sig :-) Så att man bara kunde ta lite här och lite där, precis när man behövde-

Det tråkiga med dessa lite mer av specialmjöl är att de kan härskna och inte har lika lång hållbarhetstid som t ex vetemjöl. Det är bäst att baka ett litet lager och sen frysa in.

Related Posts with Thumbnails