lördag 24 april 2010

Lakritsfestival!


Men har ni sett vad jag hittade hos Mikkan!? Det är Lakritsfestival i Stockholm! Måste erkänna att jag är lite avundsjuk just nu på er stockholmare som har möjlighet att gå dit.
Alltså finns det något jag gillar mer än choklad måste det vara lakrits! Under en period då jag åt smågodis (lösgodis) bestod påsen i stort sett endast av lakritsgodis av olika slag plus en och annan gräddkola. I maten har jag ofta dragon, fänkål och inte minst anis. Särskilt när jag bakar. Allt med choklad får en dust anis också :-) Inte helt otippat smaksätter jag även min Lemon curd med anis. Konstigt nog hatade jag den gamla hostmedicinen när jag var lite och hoppade nästan jämfota när Kan Jang gjorde entré på den svenska marknaden. Den består ju bl a av anisolja, ingefäraextrakt, fänkålsolja och lakritsextrakt. Oj, var jag inte lite sjuk och behövde en slurk medicin tro ;-)

4 kommentarer:

Mikkan sa...

Åh, du skulle varit här! Packat med folk också, bara 50 pix i dörren och smaksessioner med ost och lakrits under dan, föredrag och grejjer. Nästa år kommer vi tillbaka, hoppas att det tajmar någon gång med när du är i stan. En av dem som hade mest intressanta grejjer var dock Lakritsroten, har du varit i hennes butik?

Åsa sa...

Mikkan - Oh, jag ska hålla ögon och öron öppna och definitivt spara adressen till Lakritsroten inför nästa besök i Sthlm! Försökte hitta mer på hemsidan men där var bara en länk till just lakritsfestivalen.

När jag var lite fanns det en särskilt liten butik som sålde just lakritsrötter. Den var i lanthandelsstil och sålde "gammaldags" godis i strut. Mamma köpte alltid lakritsrot där och det tog inte lång tid innan jag själv gick och tuggade på en :-)

Mikkan sa...

Har samma minnen från barndomen, fast vi fick våra i hälsokostbutiken. Upprinnelsen till dagens kärleksaffär med det svarta guldet, månne? :)

Åsa sa...

Mikkan - Helt klart!
Åh, "det svarta guldet" :-) Har vänner som kallar cola det svarta guldet men lakrits är definitivt värt namnet :-)

Related Posts with Thumbnails