onsdag 30 november 2011

Burkgrädde?

Ibland när jag är i affären (synonymt med mataffären då det i stort sett är den enda affären jag handlar någonting i) är jag så trött och glömmer vad jag ska handla. Då brukar jag fastna vid hyllor med mat jag sällan köper. Jag granskar hyllan produkt för produkt. Funderar först på vad det är och sen om det skulle kunna vara användbart i min matlagning. Senast det hände kunde jag helt enkelt inte låta bli, fastän jag inte kunde komma på en enda grej att använda produkten till. Egentligen vill jag inte ens smaka på det men ändå kunde jag alltså inte hålla fingrarna borta. Från en tillverkare vilken jag ser som en ond kraft i vår värld och i dessa äkta vara-tider tog alltså nyfikenheten i mig över och hem gick jag med en burk grädde! Jamen ni fattar att det finns lösa skruvar i skallen på mig. På tiden jag bodde och jobbade som aupair i USA, för typ hundra år sedan, så kunde man köpa vispad grädde på burk. Men det var burkar i storlek mer liknande glassbyttor. Dessutom fanns det flaskor men spraygrädde vilket då (1993) kändes ganska high tech. Och som om det inte var nog hittade jag här ett recept på hemgjord vispgrädde (alltså inte grädden i sig utan just hur man får den vispad... suck)

Well, well. Den smakade väldigt sött och påminde lite om kokad kondenserad mjölk som ni ju alla vet blir till "kolasås". Kanske skulle kokat denna burken också innan jag öppnade den. Frågan kvarstår dock; vad göra med innehållet?


***

7 kommentarer:

Kim sa...

En burk med mjölk? Så fullkomligt onödigt. Och oemotståndligt i affären! Jag är likadan... vad är det här? Ingen aning - måste ha!

Åsa sa...

Kim - haha, så underbart! Jag trodde jag var ensam om den där lilla tokiga egenskapen. Ingen kan iaf klandra oss för att vara motståndare till det okända ;-)

Miku sa...

Det funkar tydligen jättebra med kaffe.
Jag dricker inte kaffe men bjöd kompisar på det och så hade jag inte mjölk hemma - bara en burk kondenserad mjölk.
Det blev tydligen jättegott och både kaffet och burken tog snabbt slut.
Prova. Vad har du att förlora? =)

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Ja... Jo... Varför inte? Jag kan ju inte klaga på grädde på burk då jag älskar dulce de leche och alltid har en burk kondenserad mjölk hemma ;) Men det där med konstiga ingredienser håller jag med om, det bar kliar ju i fingrarna när man ser alla roliga saker man aldrig provat på :) När jag bodde i USA köpte jag pannkakssmet på flaska - bara att spruta ut (precis som med färdigvispad grädde du vet) i stekpannan! Det tyckte jag var enormt roligt :D

alex sa...

Koka lite julig fudge!

Åsa sa...

Miku - hrm, tycker den var äckligt söt och gillar inte så sött kaffe. Men men, det mesta duger i kris ;)
Har dock inte full koll på hela innehållet heller och är mkt skeptisk till Nestlés produkter.

Alexandra - hahah, eller hur, där hittar man de mest galna saker. Allt behöver såklart inte vara dåligt men med för mycket färdiga saker så ringer en liten varningsklocka därbak i ryggraden på mig.

Alex - det skulle jag kunna göra men som sagt, jag är osäker på alla ingredienser i burken samt att fudge, som ju är bland mina absoluta godisfavoriter, inte mött någon större framgång när det kommer till att göra själv.
Kanske, kanske är burkgrädden vändpunkten på det annars mest misslyckade fudgemakandet ;)

Adele sa...

Nestlè tester på dyr. Og hvis du er opptatt av at dyr skal ha det bra, så bør du heller ikke kjøpe animalske produkter - på boks eller ikke.

Related Posts with Thumbnails