måndag 8 oktober 2012

Grönt är skönt


Jag är periodare när det kommer till många saker. Till exempel vad gäller äggätande. Eller som att använda min råsaftcentrifug. Den är en av mina dyraste och mest skrymmande kökspryl jag har (då jag varken äger någon bakmaskin, glassmaskin, kaffebryggare, stor mixer eller vad man nu kan tänkas måste behöva i sitt kök). Råsaftcentrifugen är inte bara skrymmande utan är även lite meckig att diska med alla sina delar. Trots det har jag aldrig blivit besviken då jag använder den. Därför är det mer än tokigt att den emellanåt bara får samla smetigt matosblandat damm där nere i ett hörn på golvet. Dags för en ny råsaftcentrifugperiod!

Nu när dagarna börjat bli märkbart mörkare och kortare gäller det att äta rikligt med grönt så en får i sig sina vitaminer och orkar sig igenom dagarna. Så, idag kickstartar jag därför veckan med lite grönkålsjuice med sting i.

Grönkålsjuice
1/2 glas

50-100 g färsk grönkål
50-100 g fänkål
1/4 citron
en liten, liten bit färsk ingefära

Skölj grönsakerna ordentligt och tvätta citronen. Skär/riv allt som behövs i bitar och kör i råsaftcentrifugen. Klart.

Trevlig måndag!


***

2 kommentarer:

Kim sa...

Jag äger inte heller så många mackapärer. Stavmixer, och digital stektermometer - that's it. Inga av dessa två tar så stor plats, så då borde jag väl förtjäna en råsaftcentrifug jag med!? Nu är iofs min grönkål från Bärby precis slut...

Åsa sa...

Kim - Det förtjänar du absolut! Grönkålen från Bärby är sedan läge slut (köpte ny på torget i Lerum i helgen :) ) men råsaftcentrifugen slukar ju i princip vad som helst :)

Related Posts with Thumbnails