Nu när kylan plötsligt slagit till
här passar det bra med något hett och chilikryddat som får upp
temperaturen i kroppen.Trots att jag i dryga tio år hållit på att lära mig laga bönor och linser lyckas jag sällan ordentligt med de röda linserna. De är naggande goda och går snabbt att laga till då de inte behöver ligga i blöt. Dessvärre har jag en tendens att överkoka de röda linserna och det blir mest mostig och grötaktigt av det hela. Så. Därför beslöt jag mig för några helger sedan att göra just mos av dem. Tillsammans med morötter, smaksatt med röd chili och vitlök.
1 dl röda linser
3 morötter
1/2-1 chili
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Koka linser ca 10 min. Tillsätt lite mer vatten och morotsslantarna. Finhacka schalottenlöken, vitlöken och chilin (mängd beroende på din chilitolerans). Fräs lätt i olivolja. Mixa allt i kastrullen med mixerstaven. Servera med t ex en sojakorv och stark senap.
Smaklig spis!
Chilihett lins- och morotsmos
2 port1 dl röda linser
3 morötter
1/2-1 chili
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Koka linser ca 10 min. Tillsätt lite mer vatten och morotsslantarna. Finhacka schalottenlöken, vitlöken och chilin (mängd beroende på din chilitolerans). Fräs lätt i olivolja. Mixa allt i kastrullen med mixerstaven. Servera med t ex en sojakorv och stark senap.
Smaklig spis!
***
Ursprung: 2 september 2012
3 kommentarer:
Gott!
Ser gott ut!!!
Har inte prövat så mycket med linser men ...man kan ju bättra sig..eller hur...
Supergott!
Skicka en kommentar