söndag 2 september 2007

Gott var det här

Är det den bokstavligen blöta sommaren, de blåsiga och allt kyligare dagarna, arbetslösheten och odugligheten att ingen vill ha en eller helt enkelt osnälla människor som får mitt humör ur balans. Skolorna börjar igen. Arbetande människor återgår till sina jobb efter semestern och dess otaliga resor och jag... jag är fortfarande utan jobb, utan semester, utan skollov och utan pengar. Jag har intentionen att vara med, delta och bidra men det faller platt slutar oftast med att jag sitter här och stirrar och inte vet vilken väg jag ska gå. Det känns som alla vägar hittills ändå bara är fel vägar. Jag är trött på att gå vilse. Eller egentligen går man väl inte vilse direkt utan tar en omväg eller två ;) Alltid lär man sig väl något på den vägen också :) Det är bara att vandra vidare.

Men nej, detta är ju ingen dagboksblogg utan handlar till största delen om mat. Nu tillhör ju socker, fett och andra goda ingredienser kategorin mat, om än inte helt livsnödvändigt förstås, och som jag av någon outgrundlig anledning fightas mot dagarna i ända. För det mesta går det bra men som livet i övrigt går det upp och ned med den saken också - oftast i sällskap med varandra - och nu är det till skärpning för Miss Meister! Såg lite försent (och kanske tur det) att veckans ingrediens till Brazilian Lindas Lördagsgodis var Choklad! Men hallå? Hur kunde jag missa det? Men ett litet chokladgottips ska ni få ändå (och det på en söndag till och med). Jag har ju en nästintill renskrapad (fast den är ganska nyinköpt) liten burk honung i skafferiet. Det är en alldeles speciell kravmärkta honung med smak av choklad och mynta! Jag köpte den av Bengt Kling från Bergsgårdens honung som en lördag fanns i Haga på Bondens egen Marknad. Igår var jag där och tänkte lägga vantarna på en till burk med denna himmelskt goda chokladhonung men till min förtvivlan var den slut! Jag fick trösta mig med ett par praliner från Flickorna Kanold istället :)


Slutet gott, allting gott!

3 kommentarer:

görel sa...

Praliner är aldrig fel! Särskilt inte om man mår lite halvdassigt.

Nässelblom & choklad sa...

ibland är det bara sådär hopplöst, allt känns som uppförsbacke. Men det enda är att försöka sikta framåt ändå mot något slags mål. Sen när något händer, brukar det i stället plötsligt rulla på och hända mer och mer. Jag håller på dig! Spännande honung du hade fått tag på. Kram Eva

Åsa sa...

görel - instämmer helt! Praliner sitter alltid fint.

eva - Tack! Ja, jag hoppas verkligen det börjar rulla snart. Och dessutom ska jag jaga honung med anis nu på lördag :)

Related Posts with Thumbnails