måndag 10 december 2007

Snygga förpackningarVem gillar inte förpackningar? Jag är tokig i förpackningar av alla de slag! Som barn är man mer intresserad av presentpappret och kartongen än själva innehållet. Det intresse verkar aldrig ha försvunnit hos mig. Jag har till och med fått ett ark omslagspapper i julklapp en gång. Visserligen bara på skoj, men jag tog alltid sådan tid på mig att öppna för jag skulle titta på och beundra pappret och inslagningen. Det roligaste jag visste var att slå in klappar och göra fina paket. Jag tycker fortfarande det är roligt att göra fina paket men det är så mycket mindre av den varan nuförtiden. Ännu en gång jag funderar dock på om jag har satsat på fel yrke. Skulle säkert passa bättre som dekoratör, blomsterbindare eller kanske t o m trädgårdsmästare. Ni har väl sett alla på TV som gör fina krukor och diverse arrangemang och dukningar osv. Hur kul som helst!

Men nu var det ju det där med förpackningar - på mat alltså. Det kan säkert tyckas dumt men visst lockar de där snygga mjölpaketen eller florsockret i hyllan, eller den där snygga etiketten på påsen med den goda lakritsen, eller knäckebrödet i kartongförpackningen och för att inte tala om teaskarna! De absolut snyggaste förpackningarna jag vet nu är i alla fall från Saltå Kvarn! Jag vill ha ALLT i deras sortiment! Och det är så snyggt att de, om det funnits plats, gärna fått stå framme till och med. Och det bästa av allt är att Saltå Kvarns produkter är KRAV-märkta och flera av råvarorna även biodynamiskt odlade. Och bra är också att de har mycket av de där basvarorna som man alltid har hemma; mjöl, flingor, pasta, bönor, linser och sedan ett bra sortiment av nötter och annat gott att blanda i brödet, müslin, salladen och vad det nu kan vara.


Så ska ni nu ut och handla idag, se till att få med er lite Saltå Kvarnprodukter hem!


3 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Jag gillar också Saltå Kvarns sortiment. Både innehåll och utsida är toppen! De får gärna placera ett lager hemma hos mig, förutsatt att jag får plocka vad jag vill förstås.

Åsa sa...

Oh ja, det skulle vara bästa julklappen! Och under tiden man får välja skulle en av alla juicer de har smaka fint :)

ann-lou sa...

snygga förpackningar är minst halva nöjet med råvaror och köket blir genast mycket roligare att vistas i när det är fyllt av fina paket. framför allt gillar jag söta förpackningar som de här eller dessa. Men jag är även förtjust i omsorgsfullt utformade matförpackningar, framför allt från asien.

Related Posts with Thumbnails