måndag 15 december 2008

Örtkryddad selleri i ugnen


Men nu får det väl ändå vara slut på denna tröglivade bloggaktivitet. Halkar ju ner i listorna ;-) Och tokigt nog lagar jag ju såklart mat, bakar och fotar men energin tar slut någonstans på vägen. Förmodligen redan när fotona ska in i datorn och sorteras, namnges och flyttas till annat lager. Blev nyligen som vanligt inspirerad av Nässelblom & choklad, som alltid lägger ut så goda och enkla recept, och hennes palsternackor i ugnen. Dom var jag såklart tvungen att testa. Dock är jag inte så förtjust i persilja så jag krämade på med koriander istället. Eftersom jag var förkyld slog jag till med tre rivna vitlöksklyftor till två stackars palsternackor.


Men så hade jag ju en bit selleri också. Ett par dagar senare var det dags för den att tillagas. Så varför inte ugnsbaka den med? Sagt och gjort. Blandade denna gång dragon och timjan tillsammans med olivolja och 3 rivna vitlöksklyftor.
Ugnsbakad örtkryddad selleri
2 port

1/2-1 rotselleri
olivolja
3 vitlöksklyftor
2 tsk dragon
1 tsk timjan
flingsalt


Skala rotsellerin och skär den i centimeterstora stavar. Blanda olja, riven (eller finhackad) vitlök och örter i en skål. Vänd i selleristavarna och låt stå en stund medan ugnen värms upp. In i ugnen på lite dryga 200 grader i ca 30 min. Servera med fullkorns basmatiris (som dessutom är Fairtrade-märkt) och olivtofu vilka du hittar hos bl a Ekostore.Smaklig spis!

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Tack, vad roligt att du blir inspirerad! Jag gillar enkla recept och tycker oftast att råvarorna smakar mest då. Nu blir jag nyfiken på att testa rotsellerin förstås. Hinner inte heller med att lägga in så mycket recept, trots att jag också lagar mat mest hela tiden (känns det som ibland). Men ofta hinner jag inte med att fota, sen kör man ju samma rätter då och då också.

Åsa sa...

nässelblom & choklad - Ja, det blir liksom tydligt att man lagar samma mat om igen när man dokumenterar så mycket via bloggen.

Jag fotar en del men så är datorn så super seg att jag inte kommer längre. Bilderna tar evighet att "döpa" och organisera och dagligen hänger sig datorn... Är nog tvungen att hitta något trovärdigt ställe att lämna in den på innan jag får ett nervöst sammanbrott! - Eller så blir det helt enkelt mindre bloggande ;-)

Related Posts with Thumbnails