måndag 2 november 2009

Vilse i pannk...livet och behöver färgglada morötter med färsk koriander


Oups - en hel vecka utan inlägg! (förutom det igår vilket jag inte kan kommentera...) Gick kanske ut lite för hårt. Det är bara så himlans många saker som bubblar i huvudet och som jag vill skriva om här. Och ja, jag har lite svårt att koncentrera mig tillräckligt länge på en sak i taget. Att hinna få en sak gjord innan jag börjar på nästa är mer eller mindre en omöjlighet för mig nu för tiden. Trots att jag ofta är vansinnigt envis och minsann gör klart vad jag åtagit mig, även om det nu innebär att jag t ex tvätta fönster klockan elva på kvällen, eller skriva på ett mail i tre timmar eller ägna sju timmar till ett blogginlägg, så ska det bli gjort.

Att detta nu tar så lång tid beror främst på alla pauser för att kolla mail, statusuppdatera, bitvis läsa tidningen, kolla tv, springa upp och ner till tvättstugan, laga mat, vattna alla växter osv. Om jag gör allt för många avbrott tar det följaktligen längre tid och riskerar då att inte bli gjort alls. Jag är inte riktigt klar över mina egna prioriteringar än och hittar ingen logik i den omedvetna rangordning jag gör med allt som ska göras. Oftast är det lättast att fastna i det minst viktiga. Förstår inte varför det är så. Det borde ju vara tvärt om ;-)


Det får blir mycket färgrikt denna regniga måndag. Höstlöven börjar tappa sin lyster och har blivit allt för bruna. Himlen är lika grå och tung som vanligt. Snabbt och enkelt passar bra att börja veckan med. Tunt skivade morötter, olivolja och in i ugnen. Nu har det fallit sig så att jag lagade och fotade detta i somras och litar som vanligt för mycket på mitt minne och förmåga att ta tag i saker med det samma. Trodde såklart jag skulle blogga om detta redan då. Men ack, så blev inte fallet. Det små strimlorna på bilden har jag nu ändå kommit fram till att de måste vara ingefära!


Skivade morötter med ingefära och koriander

morötter
ingefära
olivolja
flingsalt
ev svartpeppar
färsk koriander

Skala och skiva morötterna. Skala och strimla en bit ingefära. Blanda med olivolja i en ugnsfast form, salta och peppra och sätt in i ugnen på 180-200 g. Tiden kan variera allt mellan 30 min till en timma beroende på hur mycket morötter du har. Känn efter med en gaffel om morötterna har mjuknat - då är de klara. Blanda då i en rejäl bunt finhackad färsk koriander och servera. Rätten står för sig själv som en lättare lunch eller som tillbehör till en sojakorv, några falafel eller vad smaken faller för den dagen. Kanske vill du hellre äta en brödbit eller kokt matvete till. Valen är många!


Smaklig spis!

Jag gillar bilden men den är alldeles för kornig och ofokuserad. Tror jag hade ca 10 liknande bilder men ingen med riktig fokus. Men jag övar och övar på att bli stadigare på handen. Har inte riktigt klurat ut varför den del bilder blir knivskarpa och de flesta suddiga och liksom grusiga. Tycker det vart tillräckligt med ljus där utan att använda blixt juh...

1 kommentar:

Jenny sa...

Ingefära och koriander är mina älsklings kryddor! låter jätte gott.

Related Posts with Thumbnails