tisdag 12 oktober 2010

Snabb och enkel rödbetssallad


Mellanmål, sallad, kvällsmat "side dish" eller vad du vill. Snabbt och enkelt är det i alla fall. För en del år sedan hittade jag ett recept på ett veganskt alternativ till rödbetssalladen på julbordet. De två huvudingredienserna var rödbeta och syrligt äpple, smaksatt med apelsin och kanel. Och på den vägen är det. Alltså smaksättningen går ju att ändra i det mest oändliga. Här kommer en variant med pepparrot. Rödbetor och pepparrot är riktigt gott tycker jag.


Snabb och enkel rödbetssallad

En råriven rödbeta
Ett rivet äpple, gärna syrligt
nån tsk riven pepparrot
en skvätt neutral olja
salt
ev apelsin- alt. citronjuice

Skala rödbetan och äpplet. Riv grovt. Blanda alla ingredienser med en gaffel. Salta och droppa i lite juice från en apelsin eller citron om du gillar det.


Smaklig spis!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du kommer på så mycket gott! Tänk om man haft tid att laga det också.. Din syltlover

Nässelblom och choklad sa...

Gott med rödbetor och enkelt att fixa. Det är suveränt det! Gäller att äta massor nu när rödbetorna är färska och goda.

Maria sa...

Låter riktigt gott!

Helena Ljunggren sa...

Det låter spännande och gott. Lägger på "att-prova-högen"

Åsa sa...

min anonyma syltlover - Pöss! Det finns en hel burk till här hemma och bara väntar på att bli uppäten av dig ;-)

Nässelblom och choklad - Absolut. Hahah, jag fick till och med smeknamnet "Rödbetan" på min praktikplats förra veckan :-) Äter nog rödbetor, i någon form, ett par dagar i veckan nu. Fortfarande så mjälla och goda.

Maria - Tack! Kan lova att det inte bara låter gott utan är gott också ;-)

Helena - Oh ja, gör det. Passa gärna på att pröva nu när rödbetorna är särskilt goda :-)

Related Posts with Thumbnails