Mellanmål, sallad, kvällsmat "side dish" eller vad du vill. Snabbt och enkelt är det i alla fall. För en del år sedan hittade jag ett recept på ett veganskt alternativ till rödbetssalladen på julbordet. De två huvudingredienserna var rödbeta och syrligt äpple, smaksatt med apelsin och kanel. Och på den vägen är det. Alltså smaksättningen går ju att ändra i det mest oändliga. Här kommer en variant med pepparrot. Rödbetor och pepparrot är riktigt gott tycker jag.
Snabb och enkel rödbetssallad
En råriven rödbeta
Ett rivet äpple, gärna syrligt
nån tsk riven pepparrot
en skvätt neutral olja
salt
ev apelsin- alt. citronjuice
Skala rödbetan och äpplet. Riv grovt. Blanda alla ingredienser med en gaffel. Salta och droppa i lite juice från en apelsin eller citron om du gillar det.
Smaklig spis!
tisdag 12 oktober 2010
Snabb och enkel rödbetssallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Du kommer på så mycket gott! Tänk om man haft tid att laga det också.. Din syltlover
Gott med rödbetor och enkelt att fixa. Det är suveränt det! Gäller att äta massor nu när rödbetorna är färska och goda.
Låter riktigt gott!
Det låter spännande och gott. Lägger på "att-prova-högen"
min anonyma syltlover - Pöss! Det finns en hel burk till här hemma och bara väntar på att bli uppäten av dig ;-)
Nässelblom och choklad - Absolut. Hahah, jag fick till och med smeknamnet "Rödbetan" på min praktikplats förra veckan :-) Äter nog rödbetor, i någon form, ett par dagar i veckan nu. Fortfarande så mjälla och goda.
Maria - Tack! Kan lova att det inte bara låter gott utan är gott också ;-)
Helena - Oh ja, gör det. Passa gärna på att pröva nu när rödbetorna är särskilt goda :-)
Skicka en kommentar