söndag 10 oktober 2010

Dyra droppar


Hur kunde jag missa? Nu börjar dokumentären Dyra droppar på SVT. Och inte handlar den om varken sprit eller parfym utan helt enkelt vatten! För nästan exakt ett år sedan skrev jag här om filmen Tapped, vilken är filmens originaltitel. Galet nog är jag bara så trött och extremt ofokuserad att jag inte orkar titta nu. Vad är alla mina gamla videoband?? svt play i all ära men vissa godbitar som den här och andra grymma dokumentärer visar de inte där. Då skulle det varit guld värt att ha ett videoband (och nä, jag har ingen inspelningsbar DVD).

Trots att jag har många hjärtefrågor vad gäller mat, miljö, barns rättigheter, mänskliga rättigheter och så vidare kan jag inte komma ifrån det faktum att vatten förmodligen är min absolut största angelägenhet. Utan vatten inget liv. Enligt dokumentären är 40 % av allt flaskvatten in USA filtrerat kranvatten. Kranvatten vilket tillverkarna gärna hävdar är källvatten. Vill ni veta mer finns fler inlägg här i bloggen som t ex detta Värme, törst och vattenflaskor eller Tillgång till vatten - en mänsklig rättighet och så ett inlägg påbörjat i LA förra året och Earth Water.


Missade ni Tapped ikväll så missa inte repriserna på Kunskapskanalen längre fram i veckan!

Onsdag 13 okt 2010 kl 23.00
Fredag 15 okt 2010 kl 21.00

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Det var riktigt ruggigt det där. Hav fyllda av PET-flaskor...En viktig film om ett problem som måste tas på allvar.

Åsa sa...

Nässelblom och choklad - åh, ja och det är så synd att den inte finns på svtPlay för jag missar den hela tiden. har bara sett små glimtar och läst recensioner om den. Det är så läskigt!

Related Posts with Thumbnails