tisdag 21 februari 2012

Lunch i Stockholm


Det är knappt jag tror det är sant men igår åt jag lunch i Stockholm. Jorå. Sammanlagt spenderade jag 6 1/2 timmar sittande på tåg. Däremellan hann jag med en snabblunch på La Neta. Jag var måndagens första kund och hann knappt äta färdigt innan kön ringlade sig utanför. Värsta bukfyllan men ack så gott med ost, chili och koriander :) Sen blev det en rask promenad till Lakritsroten för en liten påse lakkrisrindlar (ja de står så, med 2 k:n, på påsen) innan det var dags att vända åter till mötet jag skulle delta i. Snabba ryck och snart satt jag på tåget hem igen. Lite väl mastigt att resa såhär över dagen och det svajar alltid så i kroppen efter alla timmarna på tåget. Men men, det är bara att hoppas det bär frukt och lönar sig framöver. Om inte annat hann jag nästan igenom en hel bok på resan. Bara 70 sidor kvar av bokens 400.

Att mobilen inte orkade mer än i stort sett tågresan upp innan den började visa tecken på svaghet, så att jag blev tvungen att gå offline samt inte använda kameran, var inte riktigt vad jag förväntat mig av den. På tåget hem hann jag logga in och skriva en status, så dog den. Fasen, om jag köpt den för dryga 5000, istället för att överta den efter testperioden, skulle jag förmodligen i detta nu rasa mot både försäljaren och tillverkaren.

Från vänster till höger: Verduras (morötter, zucchini, lök & paprika),
Rajas
(Poblano chili, zucchini, majs, lök & philadelphiaost) och Frijoles (ost & bönor)

Det bästa är att man kan köpa en, två, tre, fyra eller hur många tacos (endast kött) eller quesadillas man nu mäktar med. Att köpa till finns också majschips med bönor eller guacamole. Men allra, allra bäst av allt är den mer eller mindre obegränsade mängd hackad färsk koriander som en hämta själv, liksom de två heta såserna. Förutom musiken som flödar ur högtalarna och tjattret från matgästerna så ligger det ständiga snörvlandet, likt en basgång, över lokalen. Med andra ord mycket het chili ;-)

***

7 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Nu blev jag ju riktigt sugen, trots att jag inte blev så imponerad av mitt första och hittills enda besök på La Neta. HET chili låter ju bra, senast uppfattade jag maten som lite menlös.

Kim sa...

Finns det egentligen något liknande ställe i Göteborg? Isåfall var? Jag är en sucker för sådan här mat. Koriander och chili - hurra!

Åsa sa...

Fröken Dill - hehe, ja som jag skrev är det mest bukfylla. Den gröna såsen hettar upp en del i alla fall :)

Kim - tror inte det. Har grubblat en stund nu på om jag överhuvudtaget ätit mexikansk mat i Gbg förutom den mitt i natten dårå, vid korvmojen på Valand som sålde nachos med smält ost och chilisås. Haha, många smakfulla (?) promenader hem över heden i Göteborgsnatten ;)

Anonym sa...

Jag bidrog till att La Neta fick den där utmärkelsen, satt i juryn. Gillart. Även mina mexikanska grannar. Lakritsroten är en annan gammal favorit.

Hälsar Pia

Åsa sa...

Pia - Aha, ja jag tycker stället är suveränt. Men känner inte till priset. Har det funnits länge?
Gillar skålarna med chilisåser och den färska koriandern - en masse - där man får ta själv. Har fått tips om La Neta från flera "oberoende" håll, dvs både från matbloggare och ickebloggare. Gick av tåget och stegade direkt dit :)
Hos Lakritsroten skulle jag kunna spendera en halv förmögenhet om jag bara hade en.

Anonym sa...

Det var första gången den tävlingen ägde rum.

Lakritsroten har jag gjort flera jobb med också, provningar mm. Bästa lakritshaket!

Pia

Mårtenssons kök sa...

Verkar som det är väldigt tunnsått med just Mexicanska restauranger runt om i landet. Synd, för det är väldigt god mat man serveras (oftast) och att det är het gör det inte sämre...

Related Posts with Thumbnails