tisdag 15 maj 2012

Äntligen! Årets Vagabond mat är här

10 maj 2012 var dagen då jag äntligen fick tag på ett ex.
Nu är den här. Äntligen! Ännu ett nummer av förra årets stora succé - Vagabond mat. Jag lusläste förra årets nummer vilket även var Vagabonds första utgåva av deras specialtema: mat. Årets upplaga verkar minst lika intressant och jag blir genast sugen på att resa ut i världen. En grej som lockar särskilt är att resa till Frankrike under skördesäsongen. Säkert ingen nyhet för er men tydligen anordnas det resor via diverse förmedlingar till vingårdar där man under några veckor bor och äter gratis mot jobbet med att plocka druvklasar från vinrankorna dagarna i ända. Kanske kommer det finnas druvor där ute som i september bara väntar på att bli plockade av mig?
Fast då är det nog bäst att jag börjar träna på allvar nu. Korgarna på ryggen väger i runda slängar 25 kg innan den töms för att åter fyllas, tömmas, fyllas, tömmas, fyllas, tömmas...


***

4 kommentarer:

Kim sa...

Just det, den var ju den tidningen jag skulle spana efter..! Låter som en dröm för mig det där men att plocka druvor för mat och husrum. Men minus 25 kilos-korgarna då...

Åsa sa...

Kim - Tror ändå man står ut med vikten med tanke på miljön, maten, platsen, vattnet och ja, hela upplevelsen. Man får se det som ett slags boot camp fast med vin och gott sällskap ;)

Matarkivet sa...

Vilken schysst semester! Och ska spana in tidningen - den låter himla trevlig. :)

Åsa sa...

Matarkivet - En tanke som slog mig: Kan man köpa svensk press i London? Vi springer ju och handlar Jamie Olivers matmagazin (dock för på tok många 95 kronor!! ) - in English - liksom alla andra mat- och modetidningar på speciella ställen (vissa Pressbyråer t ex).
Maila mig bara adress så kanske det ligger en överraskning i posten en dag ;-)

Related Posts with Thumbnails