måndag 24 februari 2014

Ännu en yogamåndag

Bild lånad från Flickr, AmandaD_TX's yogaset (kolla in fler positioner där!)
Med undantag från de månader då bästa yogaläraren Caroline (har skrivit om henne tidigare) var utomlands samt några ändringar i sommarschemat har jag nu i ett par år tränat yoga på SATS närapå varenda måndagsmorgon. Redan klockan 7:15 kör vi igång. I praktiken betyder det att jag måste vara på gymmet senast 10 min före klassen startar (för att få ut min biljett) vilket i sin tur innebär att jag går hemifrån 20-40 minuter innan dess, beroende på om jag tar cykeln dit, går eller joggar.
Nyligen ändrades tiden till 7:00 så nu ringer klockan 5:45 varje måndag. Inte konstigt att jag har svårt att sova natten mellan söndag och måndag! Ligger oftast vaken hela natten men ibland händer det. Som inatt. Jag sov hela 4,5 timma! Bara det gjorde att joggingturen gick som en dans och redan 6:40-ish studsade jag in i receptionen på SATS.

För varje måndag har Caroline valt ett särskilt tema, någon del av kropp och sinne, som vi jobbar extra med. Saker/tankar vi ska bli av med eller annat vi istället borde bjuda in i våra liv. Det är obeskrivligt skönt att starta veckan på detta vis. Hade jag haft pengar skulle jag inte tveka en sekund att ta del av Caroline och YogaYum's andra klasser och workshops. Följ Yoga Yum på fb så du själv kan ta del av info om kommande klasser!

Hur mörkt och blött det än är, hur lite jag än sovit (om ens något alls) och hur grinig jag än kan vara en måndagsmorgon, så fortsätter jag sätta klockan på ringning och ger mig ut genom ett till synes folktomt Göteborg. Bara för att jag kan.
För dem som sedan ska vidare till jobb/skola bjuder SATS dessutom på frukost! Det ni. Kan ni förstå vilken bra måndag en kan ha om en tränar där.
Själv joggar/promenerar jag numera hemåt och idag blev det en rackarns god smoothie till frulle. jomenvisst. Sista burken sparad mango jag hade i frysen, från i somras, och bokstavligt talat solsken i en liten ask. Eller ja, nästan i alla fall. Tänk om mango kunde växa och bära frukt här i Sverige ändå.
Jag mixade pakistansk mango, avokado, macapulver, chiafrön och en skvätt mandelmjölk. Bättre start på veckan än så här blir det nog inte.

 Önskar er alla trevlig måndag och en skön sista februarivecka. Snart är mars här, årets första vårmånad, och innan vi vet ordet av det dansar vi runt midsommarstången
* * *

4 kommentarer:

Kim sa...

Jag har kommit igång med något som kallas BodyBalance, någon mix av Yoga, Pilates och Thai Chi. Söndag kväll. Det kan vara något av det bästa jag gjort. Kommer därifrån med en väldigt bra känsla, så jag förstår nog hur du menar.

Åsa sa...

Kim - Åh, jag älskar bodybalance! Var tränar du?
Tränade bodybalance som komplement till Taekwon-Don. Det var också första passet jag helst ville kunna träna igen efter skadan (då jag tvingades sitta på spinningcykeln som enda träning). Nu avslutar jag mina tisdagskvällar med just bodybalance :)

Millas Hälsoblogg sa...

Vilken trevlig start på veckan:)
Jag har i dag varit på en underbar f.m med yoga yin/yang så skönt:)
Ha det gott

Åsa sa...

Millas Hälsoblogg - Ja, jag älskar de yogapassen! Brukar inte träna så tidigt någon annan dag i veckan men det sätter liksom tonen för veckan (eller i alla fall måndagen!)
Mitt gym har nyss börjat med yin/yang-pass men det har hittills krockat med mitt schema så jag har inte hunnit pröva än. Låter som ett skönt pass det med :)

Related Posts with Thumbnails