Snabbt och enkelt mellanmål: Dagen-efter-polenta och bockhornsklövergroddar. |
Världspremiär för mina groddade bockhornsklöverfrö. |
Mungbönor verkar vara den absolut vanligaste bönan att grodda (och att köpa). I Miss Meisters skafferi råkar det nu finnas "moths", vilka tillhör samma släkte som mungbönor och adzukibönor (har ingen aning om vad de kan tänkas heta på svenska, andra namn är t ex matki och dew beans), så de får bli mina försöksbönor att grodda.
Trots att polenta fått sig ett uppsving på senare år har jag väldigt lite erfarenhet av att både äta och laga polenta och har svårt att både beräkna portioner eller få ett jämt resultat. Recepten skiljer sig åt och jag använder alltid mer vatten/buljong än angivet. Garanterat får jag också över och då smetar jag ut den på en tallrik och låter stelna. På det blir det alltså en "ny" rätt dagen efter.
Hur gör ni andra lägenhetsinnehavare, utan balkong eller särskilt stora och odlarvänliga fönsterplatser, när det kommer till hemodling?
* * *
2 kommentarer:
Kul!
Jag har just fått hem en släkting, Blå bockhornsklöver, i torkad form. Den används tydligen som brödkrydda i alperna vilket lät spännande.
Måste passa på att baka bröd innan vi flyttar till lägenheten där köket inte kommer att bli klart under överskådlig framtid...
Vitlöksskott! Mitt bästa odlarknep!
Skicka en kommentar