Undra om Mr Bocuse fått soppatorsk någon gång? |
Fast hur skulle det se ut om alla var som Paul Bocuse |
På tal om torsdag och soppor. Jag är imponerad av alla som orkar gör veckomatsedlar! Minns från grundskolan att bamba hade veckomatsedlar. Lunchrestauranger brukar väl också ha en typ av veckomatsedel. Fast jag aldrig orkar planera och bestämma långt i förväg vad jag ska äta så finns ändå en medvetenhet om veckans olika "matdagar", som i grova drag är:
Måndag: KorvTisdag: Fisk
Onsdag: Färs
Torsdag: Soppa
Fredag: Kött
Lördag: Fisk/kött
Söndag: Söndagsstek
Onsdag: Färs
Torsdag: Soppa
Fredag: Kött
Lördag: Fisk/kött
Söndag: Söndagsstek
Inte helt otippat ingen dagordning för mig som vego att hålla mig till. Ska tilläggas det var ett misstag jag gjorde då jag ändrade min kost. Det att jag försökte härma djurbaserad mat.
Blä.
Jag är evigt tacksam att jag kan laga mat, inte skyr freestajlandet, och fixar tilltalande mat till mig själv - utan låtsaskött och att desperat hänga fast vid köttätarens normer om vad mat är och hur mat ska tillagas.
Gött liksom att tänka utan för lådan.
något bland det vidrigaste jag sett i matväg |
* * *
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar