måndag 17 februari 2014

Grön måndag

I femton år har mina kostval blivit ifrågasatta. Oavsett det handlar om att inte äta djur (typisk kommentar på det: men fisk* då?) eller avstå från ägg och mejeriprodukter. Till skillnad från vad en skulle kunna tro, att de skulle ge med sig med åren och min vegetariska kost skulle vara lika vanlig och accepterad som animaliskt, är det snarare tvärtom.
Är mer ifrågasatt än någonsin tidigare.
I tidningar, på TV, i div. sociala medier och inte minst bland mina medbloggare så lobbas det stenhårt för kött, mejeriprodukter och allt fler fullkomligt rasar över köttfria alternativ.

Ledsen i ögat blir jag över det. 
 
* * *

*fisk är ett djur sist jag kollade i facit.

Bilden är för övrigt nerladdad från fb där den nyligen fladdrade förbi i flödet.

5 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Fniss, rolig serie!

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Haha, jag ÄLSKAR den här bilden!

annsoh sa...

Hej! nu har jag kört i gång dagens blogg! skulle vara jätte kul om du ville vara med, vem vet det kanske blir du som vinner o blir länkad inför alla mina läsare! ;) ny vinnare varje dag! http://annsoh.blogg.se/2014/february/dagens-blogg-avslutad-anmal-dig-igen-15.html#comment

Nässelblom och choklad sa...

Haha, helt underbar och träffsäker serie. Nu äter jag ägg och mejeriprodukter så jag är ingen riktigt vegetarian och inte vegan. Men väldigt mycket som jag äter är förstås vegetariskt. Förr fick jag höra exakt det där om alla nyttigheter man missar. Visst är det bra att äta mångsidigt men det betyder ju inte att alla som äter kött med automatik äter allsidigt.

Åsa sa...

Fröken Dill - hehe, ja den är inte så snygg och välgjord men innehållet är på pricken som en får höra varje gång en är tillsammans i matsammanhang med icke-veganer.

Charlotta - Ja, den har vi aldrig varit med om tidigare ;-)

Nässelblom och choklad - Eller hur, Eva! Jag har börjat "forska" bland mina kokböcker. Alla vego har ganska långt avsnitt näringslära och genomgång av "vad kroppen behöver". Hittar inget motsvarande i de "vanliga" kokböckerna. Märkligt med tanke på att det knappast är veganer i första hand som får diabetes eller hjärt- och kärlsjukdomar och inte heller är undernärda.

Related Posts with Thumbnails