måndag 1 mars 2010

....för där emellan kommer fastan...

No no

Det har redan gått två veckor sedan fettisdagen och starten på fastan som ju varar ända fram till påsk. Det är visserligen en katolsk tradition och avskaffades redan på 1500-talet genom reformationen och den försvann ur svenska kyrkans lära. Trots det tänker jag i år, för första gången, ta den på allvar. Eller njae, kanske inte riktigt så allvarligt. Jag tänker absolut inte fasta men en sak har jag lovat mig själv att avhålla mig från. Choklad. Ja, hur galet är inte det då? Jag borde egentligen avhålla mig från socker. Men det är ju omöjligt. I stort sett allt innehåller ju socker - mer eller mindre. Och skulle jag "förbjuda" många saker blir det för stort projekt och risken för misslyckande ökar såklart. Dessutom kan jag alltid hoppas att en sak leder till en till sak och så vidare. Alltså om jag inte ska äta choklad kan det förhoppningsvis smitta av sig och börja gälla andra andra sötsaker.

Enligt traditionen var fastan tid för återhållsamhet och stillhet. Kött och ägg var förbjuden mat. Det blir ju ingen större utmaning för mig och väljer alltså då choklad istället. Dessutom har jag minskat min tid framför datorn. Hur det ska gå i veckan vet jag dock inte då jag räknar med att få igång min nya (trasiga) dator igen :/


Fler no no's


Vad är er relation till den kristna fastan? Har ni bestämt att avhålla er från något särskilt under tiden fram till påsk?

1 kommentar:

Sara sa...

Inget uttalat sådär... Men nu när du säger det... Försöka undvika raffinerat socker, och försöka att inte låta mig kidnappas av internet när jag egentligen har vettigare saker för mig! ;)

Related Posts with Thumbnails