måndag 18 juli 2011

Världens godaste smakkombo


Förmodligen den allra godaste smakkombinationen som finns

Måndag. Jag hatar måndagar. Eller egentligen inte. Trots att jag varit utan arbete så galet länge är det svårt att skaka loss känslan. Känslan och stressen av att vara på en bestämd plats en bestämd tid. Klockan har bara hunnit bli ett och hela jag är som ett gurglande monster. Fjärilarna i magen är inte av den vackra sorten. Paniken kryper allt närmare och vill krypa ur mitt skal. Känner mig alldeles trasig. Precis såhär är det när det obehagliga som ska hända ännu inte har hänt. Frågan är bara vad det ska vara denna gången? Nytt inbrott? Trafikolycka? Datorkrasch? Eller så blir det strul med mobilen. Jag kommer nog aldrig mer få se den. Och allt bara kostar mer och mer pengar. Pengar som jag inte har. Jag som äntligen blivit av med den förhöjda månadsavgiften...

Eller beror allt på mardrömmen? Varför komma ihåg en så obehaglig och svart dröm? Så jäkla onödigt. Hade svårt att somna igår och när jag äntligen somnat så vaknade jag med ett ryck, knappt en timma senare, av dunder och brak. Så var det knäpp tyst. Hjärtat gick på högvarv. Upp och vanka. Tända lampan och lösa lite korsord. Sen somnade jag igen. Då kom drömmen. Drömmen om att jag under tiden jag sov hade inbrott i lägenheten. När jag i drömmen vaknade stod fönstret i köket öppet och ALLT i lägenheten var borta. Ut på gården och äckliga grannen (ja, samma person i drömmen som faktiskt finns i verkligheten) med hans skumma kompisar var såklart där. Jag var övertygad om att de var de skyldiga. Oj vad jag skrek och gapade på grannen. Ville sparka och slåss men som ni alla vet finns en hel del fysiska begränsningar under sömnen, och tur är väl det, så det går ju varken att skrika eller slåss.

Hjärtat pumpar fortfarande för allt vad det är värt.


Tillbaka till översta bilden. Det ser inte särskilt mycket ut för världen. Nästan som en skål med hackat gräs eller så men jo, jag dristar mig till att påstå det är den absolut godaste smakblandningen i hela världen! Godast ihop med ett gäng kalla kikärter. Jag har bloggat om denna fantastiskt enkla och supergoda blandning tidigare. Då hade jag visst riven ingefära i också men alltså, this is to die for!


Världens godaste smaksättning av kikärter


1-2 vitlöksklyftor
1/2 pressad citron och rivet skal av den halvan
ungefär lika mycket olivolja som citronjuice
flingsalt
2-3 tsk hackad koriander

Blanda alltsammans i en skål och smaksätt 100-200 g kokta kikärter. Lika gott ljumen med nykokta kikärter som med kalla. Funkar ihop med kokt fullkornspasta också.


Smaklig spis!

***

3 kommentarer:

Torsk på Lax sa...

Jag tror dig, älskar koriander! Har dock aldrig testad koriander på burk..men får kanske göra det nu när du talar dig varm om den.child

Nässelblom och choklad sa...

Kraaaaaaaaaam vännen. Jobbig dröm men underbara smaker till kikärter. Sköt om dig!

Åsa sa...

Torsk på Lax - Den så hårt drivna och faktiskt mesiga koriandern som säljs på kruka är bara sorglig. Jag garderar mig med dessa små burkar istället och hoppas hoppas "riktig" koriander kommer gå att få tag på i framtiden. Har försökt att odla själv men det blir inget. I asiatiska butiker finns ibland en grövre variant att få tag på om man har tur.

Nässelblom och choklad - :D Tusen tack!
Det läskiga är att det fortfarande fladdrar i magen och jag är extremt okoncentrerad. Vad det än är, hur jobbigt det än kan vara, så vill jag bara att det ska hända så jag kan hantera det ordentligt. Nu är det mest irriterande och energikrävande.

Massor av kramar tillbaka!!
Och jaaa, jag kan äta den blandningen varje dag!

Related Posts with Thumbnails