tisdag 26 juli 2011

Wow liksom! Missa inte...

...majonnäs på 60 sek! Det ni! Igår skrev jag om min rinniga majonnäs och vips fick jag flera tips. Ett av dem kom från Anne som ledde mig till denna för mig helt nya blogg. Jag föll pladask! Och som av en händelse har Pille nästan på dagen (då jag vispade till min) postat en underbar liten film om hur man får till just majonnäs - på 60 sekunder. Då kvinnan bakom bloggen är från Estland är receptet i den korta filmen således på estländska. Men hey, det är inga som helst svårigheter att klura ut ingredienserna. Om så skulle vara fallet så skriver Pille på engelska i bloggen och ni hittar receptet här.
Nu väntar jag bara på att ägget mitt ska bli rumsvarmt!


***

4 kommentarer:

Daniel Brahneborg sa...

Men, men... man har ju alltid fått lära sig att bara hälla i lite olja i taget, speciellt i början?

Och hela ägget, inte bara gulan?

Måste helt klart prova någon dag.

görel sa...

Jäklar, vad smart. Det måste jag testa! Och vilken fin video hon hade gjort.

Plommonet sa...

Vilken underbar film, sådär så att en blir glad i hela hjärtat! Hoppas ditt majonäsande går bättre den här gången! :)

Åsa sa...

Daniel Brahneborg - Eller hur! Det kändes som fiction när jag såg videon så jag var tvungen att prova själv. Kanske är det vitan som hjälper till här men det går nog lika bra utan. Och det där med att hälla lite i taget - jag tror det handlar om att armkraften i vispningen inte riiiiktigt håller samma standard som turbon i en stavmixer ;)

Görel - Visst är den tjusig! Tänk om man höll på med sådant till alla maträtter och grejer man gjorde i köket? Hahah, då skulle jag aldrig få iväg ett enda inlägg utan bara hålla på med fix, trix och redigering osv. Phew...

Plommonet - Visst är det en urtjusig video. Och ja, majonnäsen blev över förväntan!

Related Posts with Thumbnails