onsdag 28 mars 2012

SM unga bagare 2012, del 3 - Och vinnaren är...

Gladast av dem alla - vinnaren Susanna

... Susanna Söderman från Hedemora (With Brød och Kaffe i Tønsberg, Norge). Kanske inte helt otippat var hon den av de tävlande jag faktiskt fotade ansiktet på under morgonens arbetstimmar i bageriet. Och det flera gånger till och med. Det var något visst med henne. Lugn och metodisk och samtidigt väldigt glad och energisk.

Efter fem hårt jobbande timmar i köket på Ester Mosessons gymnasium på Lindholmen fraktades alla bakverk till Nordstan där, mitt på torget, dukades de upp i rad efter rad efter rad efter rad...

Wienerbröd av vinnaren av SM unga bagare samt det vinnande
skådebrödet som skymtar längst upp till vänster i bild.


På andra plats kom Linn Danielsson (Valhallabageriet i Stockholm) som bl a gjorde de fina "brödknopar" jag fick med på bild (se föregående bloggpost) . Linn vann också kategorierna bästa wienerbröd och frukostbröd. Didrik Persson (Yrkeshögskolan för bagare & konditorer i Kristianstad) knep tredjeplatsen. Didrik var den sista jag kollade in precis innan jag lämnade bageriet i förmiddags då han var i färd med att pensla ananasblad och skära passionsfrukt att använda som dekoration på ett gäng wienerbröd. Inte hade jag kunnat ana att jag skulle se så många läckra och vackert dekorerade wienerbröd på en och samma gång.
Karolina Hedlund (Yrkeshögskolan för Bagare & Konditorer i Göteborg) hade av förklarliga själ den största hejarklacken hos sig vann kategorin bästa matbröd.
Susanna Söderman, vinnaren av SM Unga bagare, fick inte bara med sig en vinst utan tre då hon även vann kategorierna bästa vetebröd och bästa skådebröd.

Det svenska bagarlandslaget gjorde bra ifrån sig i VM tidigare i år och nu håller vi tummarna att juniorlandslaget kommer sopa banan i EM fram i november 2012. Ettan, tvåan, trean och fyran från SM Unga bagare, dvs Susanna Söderman, Linn Danielsson, Didrik Persson och Patrik Sundin, utgör alltså Sveriges nuvarande juniorbagarlandslag.

Undrar vart alla goda bakverk tog vägen sen?


***

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails